Hírlevél
Hírlevél

Talán már közel a lefoglalt időpont, mégis sokan vacilláltok, nekivágjatok-e egy komolyabb nyaralásnak kisgyerekkel. Különösen nehéz, mire figyeljünk, mire kell felkészülni, ha korábban maximum a hotel másik csücskéből figyeltük a homokozó környékén sikítozó gyerekeket és hajukat tépő szüleiket.

Nézzünk néhány tippet, mit érdemes megfontolni!

* * *

Felkészülni, vigyázz, nyár! 🌞


1. Csak lazán

Talán a legfontosabb, hogy ne akarjunk mindent előre eltervezni, hiszen maga az utazás, a környezetváltozás nemcsak a kicsinek, de nekünk, felnőtteknek is kihívás. Amennyiben autóval megyünk, és a gyermek nem garantálja a nyugodt utat, érdemes a megállások miatt akár kétszer annyi idővel számolni, mint azt az útvonaltervező jósolja. Jól hangzik, hogy, ha este megyünk, majd alszik a pici, de készüljünk fel arra is, ha esetleg a kíváncsiság, vagy a kényelmetlenség nem hagyja majd pihenni. Ilyenkor jól jönnek az akár kölcsönkért, újdonságerejű könyvek, játékok, vésztartaléknak pedig a korának megfelelő mesefilmek.


2. Szánjunk (sok!) időt a pakolásra

Több nappal az indulás előtt nekifogni a táskák összekészítésének két okból is praktikus: egyrészt apránként a gyerek mellett is kivitelezhető, akit szintén szórakoztat majd a bőröndbe való bemászás, és talán már picit fel is fogja, rá is hangolódik az útra. Másrészt a „mit kell még beszerezni” lista folyamatos bővülése sem fog minket megijeszteni. Így lesz idő megvenni és kölcsönkérni mindent.


3. Beszéljünk a gyerekorvossal

Az orvosnak mindenképp érdemes megemlíteni, hova és mennyi időre megyünk. Ismerve gyermekünk egészségi állapotát és korát, ő tudja a legjobban, hogy az adott körülmények között milyen esetleges egészségügyi kockázatokkal kell számolnunk. Javasolhat gyógyszereket vagy egyéb készítményeket, amiket érdemes magunkkal vinni.


4. Baba- és gyerekbarát szállás

A gyerekbarát helyeknek egyik óriási előnye, hogy még ki sem mozdultunk a szállásról - és bizony rossz idővel is számolnunk kell -, a különféle játékoknak, gyerekmedencének köszönhetően máris komfortosan érzi magát a pici.  Ezen kívül egy pillanatig sem kell kínosan éreznünk magunkat, ha gyermekünk épp nincs a helyzet magaslatán. Körülöttünk valószínűleg mindenki tudni fogja, mit jelent, hogy #gyerekkelvagyok.


5. Nagyszülők

Ha nem is szeretnénk végig többgenerációs nyaralást, egy pár napra a nagyszülők meghívása megfontolandó. Amíg ők élvezik, hogy unokájukkal kalandozhatnak, nekünk talán nagyobb esélyünk lesz egyet szusszanni, vagy apával/anyával kettesben időt tölteni.

 
6. Barátokkal közösen

Pici gyerek mellett általában kevés idő jut a barátainkra, a gyerekünknek pedig nem árt a nyaraláshoz játszótársat biztosítani. Igen ám, de a béke megőrzése céljából, akkor döntsünk közös utazás mellett, ha a gyereknevelési elvek, napi rutinjaink és a rászánt költségkeret is hasonló a két családban. Ha ez megvan, akkor is jó, ha előre tisztázzuk, mindent közösen szeretnénk-e csinálni vagy például csak a parton találkozunk.

Nagyszerű élmény, mikor újra együtt a család!

 
+1 Feltöltődés, nem pihenés!

Végezetül pedig az elvárásokról: ideális esetben az egész évben várt világtól való elszakadás után úgy érünk haza, mint akit kicseréltek, és alig várjuk, hogy száz százalékon vágjunk bele újból a hétköznapokba. Csakhogy ezzel az elvárással kisgyerek(ek) mellett nagy csalódás érhet minket. Keressünk minden nap új élményeket, de ne essünk kétségbe, ha nem minden alakul tökéletesen. A lényeg, hogy a család végre tényleg együtt van! 🙂

Nyáron is várnak a szuper helyek és programok! Még mindig több nagyszerű nyári táborba jelentkezhettek vagy látogassátok meg a kedvenc fővárosi babás helyek egyikét!

Babás, kisgyermekes programokért és aktualitásokért iratkozz fel hírlevelünkre! https://under5.hu/#feliratkozas

Hírlevél feliratkozás

Some of the benefits that you will get if you join us and become a
passionate student, you will get insight and knowledge as well as extensive
relationships and international certificates

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down