Hírlevél
Hírlevél

Városszélén kalandozva! – #hellótizennyolc! 

Budapest 18.kerülete Pestszentlőrincet és Pestszentimrét foglalja magába, határos a 10, 17, 20. kerületekkel, Soroksárral, Gyállal és Vecséssel. A területén található Ferihegy, Budapest Nemzetközi Repülőtere, és az Aeropark. 

Érdemes ellátogatni a Bókay-kertbe, mely kisgyermekes családok és fiatalok kedvelt szabadidős helyszíne. A 16 hektáros árnyas park területén stranddal, uszodával, focipályákkal, dísztavakkal, teniszpályával, és kikapcsolódásra lehetőséget biztosító létesítménnyel várja a látogatókat.

És hogy milyen lehetőségeket találunk még a 18. kerületben? Lássuk.


Olvasási idő: 5 perc

| Ajánljatok új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


* * *

Pestszentimrei Közösségi Ház- Pikház

Ultramodern külső, tartalmas belső

A közismert nevén PIK a Pestszentimre városrész szívében található, jól megközelíthető helyen. Az 1988-ban átadott intézmény napjainkig tevékenyen hozzájárul a helyi lakosság művelődéséhez, kulturális és közösségi élmények színes palettáját kínálva az érdeklődőknek.

A PIK-ben számtalan klub, tanfolyam, előadássorozat erősíti a programkínálat folyamatos színvonalát. Emellett a Ház igyekszik a különböző korosztályok igényeit kielégíteni állandó, tematikus programjaival: a PIK otthont ad baba-mama foglalkozásoknak (pl. babatornák, mozgásos játékok), gyermek-junior programoknak (pl. gyermek táncoktatások, kézműves foglalkozások), valamint felnőtteknek és a senior korosztálynak szóló programoknak is.

Budapest XVIII. kerület, 1188 Budapest, Vasút u. 48.

Nyitva – H-p: H-P 09:00-21:00, hétvégén program függő

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Hintaló Fejlesztő Központ

Szuper foglalkozás a Hintaló fejlesztő központban

A fejlesztő központ szakértői gárdájában találunk gyógypedagógust, konduktort, alapozó terapeutát, pszichológust, gyógymasszőrt, logopédust és óvodapedagógust, akik mind a kicsikért dolgoznak. A gyermekek megfelelő testi és lelki fejlődéséhez nyújtanak segítséget. Sok éves tapasztalattal, többféle terápiás módszer elveivel és eszközeivel megteremtik a gyermekek optimális fejlődéséhez szükséges feltételeket, és segítik annak előmenetelét.

Az elérhető foglalkozások és terápiák igen széles skálán mozognak, a néhány hónapos csecsemőtől a kisiskolás korig találunk fejlesztő csoportos, vagy egyéni órákat. A teljesség igénye nélkül elérhető: Korai fejlesztés, alapozó torna, konduktív pedagógiai foglalkozások, Ayres terápia, fejlesztő,-és játékos babatornák, kismamatornák, iskola előkészítők, és különféle logopédiai, és pszichológiai foglalkozások. 

Határ úti METRO megállótól 50-es villamos, Kőbánya – Kispest METRO megállótól 282E vagy 284E busz, Pestszentlőrinc, Béke tértől 50-es villamossal is könnyen megközelíthetjük a központot.

Budapest XVIII. kerület, 1183 Budapest, Szent Lőrinc sétány 6. | Nyitva – H-p: H-P 09:00-21:00, hétvégén program függő

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Dominó Gyermekcentrum

Móka és kacagás a gyermekcentrumban

A 18.kerületi gyermekcentrum egyszerre működik magánbölcsődeként, családi játszóházként, és találunk itt szuper foglalkozásokat is. 

A foglalkozások alkalmával a gyerekek képességeiknek és életkoruknak megfelelően szabad és irányított, de mégis kötetlen tevékenységekben vehetnek részt.. A játékok fejlesztik a jobb – bal agyféltekék összehangolását, a koncentrációs képességet, a ritmusérzéket, és elősegítik a beszédfejlődést.

A vezetett foglalkozások, kezdeményezések októbertől májusig, általában naponta 10 órakor kezdődnek (az ettől eltérő időpontot jelezzük), és az időtartamuk a gyermekek korához, fejlettségi szintjéhez, türelmükhöz igazodik.

A cél: nem egy konkrét produktum létrehozása, hanem az érdeklődés felkeltése, új anyagokkal, technikákkal való találkozás, a zene, a vers, a mondókák, énekek, mesék megismerése, melyek a magyar néphagyományokat adják át a gyerekeknek.

A gyerekcentrumot a ferihegyi út irányából a legkönnyebb megközelíteni autóval és tömegközlekedéssel egyaránt. Odáig vonattal vagy busszal is jöhetünk, onnan pedi néhány megálló a 166, 266-os buszokkal.

Budapest XVIII. kerület, Torda u. 20.​ | Nyitva – H-P 9h-12h

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down