Hírlevél
Hírlevél

Hova menjünk decemberben? Íme karácsonyváró gyűjteményünk.

Az év leginkább leginkább várt ünnepe, gyermekek és felnőttek kedvence, melyhez most olyan sebesen közeledünk. Túl az idei első havazáson és gyertyagyújtáson számtalan karácsonyra hangoló program és esemény vár a városban: vásárok, közösségi események, előadások/koncertek és gyerekkönyvvásár – kifejezetten kisgyerekeseknek! Nézzetek körül, látogassatok el kedvenc eseményeitekre! 🙂

* * *

VÁSÁROK


1. Budapesti Karácsonyi Vásár (Vörösmarty tér)

2019. november 8. - 2020. január 1. | 5. kerület, Vörösmarty tér
PROGRAMOK 

Budapest legnagyobb és legrégebbi vására a megújult Vörösmarty téren várja a látogatókat. A kézműves vásár és adventi forgatag mellett minden nap ingyenes kézműves játszóházba (10-13h és 14-18h között) és színpadi programokba kapcsolódhattok be, ahol a bábszínházi előadások mellett a népzene, a világzene és a jazz koncertek lesznek. 


2. Adventi ünnep a bazilikánál (Szent István bazilika)

2019. november 22. - 2020. január 1. | 5. kerület, Szent István bazilika előtt
PROGRAMOK

Egy modern karácsonyi vásár, amit Európa 4. legjobb vásárának is megválasztottak. Az ünnepi kézműves vásár és finomságok mellett tele a tér élettel és programokkal: az érdeklődő gyerekeket és családokat ingyenes kézműves játszóház (minden nap 10-16h között), esténként látványos 3D fényfestés (16.30-tól félóránként) és ingyenes korcsolyapálya (14 év alattiaknak) várja. 


3. Advent a Várkert Bazárban

2019. december 1, 8, 15, 22. (4 adventi vasárnap) | 1. kerület, Várkert Bazár
PROGRAMOK

Ebben az évben is igazi karácsonyi hangulattal készül a Várkert Bazár. Minden adventi vasárnap egész napos gyerek- és családi programok közül válogathattok: lesz kézműveskedés (11 és 18 óra között), 11 órától családi koncert, 15 órától bábszínházi előadás és 19 órától akár egy esti koncertbe is belehallgathattok. Részletes programok a december 15-i és december 22-i események oldalán.


4. Advent Óbudán

2019. november 29. - december 23. | 3. kerület, Fő tér, Szentlélek tér
PROGRAMOK

Egy hangulatos karácsonyi vásár Óbudán, ahol a kézműves termékek és gasztro standok mellett ingyenes korcsolyapálya, népi körhinta és hétvégén nagyszerű családi koncertek (Eszter-lánc, Szalóki Ági, Gryllus Vilmos, Kaláka) várnak titeket.  


5. Advent Újpesten

2019. november 29. - december 30. | 4. kerület, Szent István tér
PROGRAMOK

Az Újpesti Karácsonyi Vásáron minden nap hangulatos standok, ingyenes jégpálya, míg hétvégén gyerek- és családi programok várnak titeket! A zenés-kézműves játékok mellett egész délután családi koncertek (pl. Kiskalász Zenekar, Kaláka, Kovács Kati, Gáspár Laci, Caramel) és 18h-tól meseolvasás és diafilmvetítés is lesz.


6. Advent Hegyvidéken

2019. december 1. - december 22. | 12. kerület, Hegyvidéki Önkormányzat előtti tér (Böszörményi út 23-25.)
PROGRAMOK

Minden kedden, csütörtökön és hétvégén közös karácsonyi hangolódásba kapcsolódhattok a Hegyvidéken. Hétköznap a kézműves vásár mellett szabadtéri karácsonyi műsorok és kórus koncertek lesznek, míg hétvégén állatsimogató, pónilovaglás, kézműveskedés és családi koncertek (pl. Katáng Együttes, Spirit Gospel kórus, Danny Bain) is lesznek.KÖZÖSSÉGI ESEMÉNYEK


Ingyenes adventi délelőtt a Ma-Mi Műhelyben

2019. december 2-20., 10:00–11:30 | 12. kerület
PROGRAMOK

Megújult a Ma-Mi Műhely és ingyenes adventi délelőttel vár 12. kerületi Bodza-villában: meglepetés vendégek, kézműves foglalkozások, énekek, mondókák, tánc és bábjátékok! A foglalkozásokat Szabó Marianna pedagógus vezeti.

Belépő: a belépés ingyenes, a részvételhez a mamimuhely@gmail.com címen tudtok regisztrálni.


A fény ünnepe

2019. december 15., 10:00–22:00; egész család | 6.kerület
PROGRAMOK

Az évek óta megrendezésre kerülő jótékonysági esemény advent harmadik vasárnapján örvendezteti meg a közönséget. Színes és különleges programokkal várnak mindenkit a Magnet Közösségi Házban. A teljesség igénye nélkül találunk majd olyan programokat mint: kutyasimogató, vásár, kézműves sarok, gyerekjátszó, bábszínház, baba-mama foglalkozás és kiállítások különféle stílusokban. Mindezt egy napon egy helyen, úgy hogy csak győzzük végigjárni! 🙂

Belépő: a belépés ingyenes, a részvételért felajánlott adományokat a BAGázs Közhasznú Egyesület kapja meg.ELŐADÁSOK, KONCERTEK


1. Adventi Ringató

2019. december 13., péntek, 18:00–18:45; 0-3 éves | 9.kerület
PROGRAM

A Ringató “karácsonyi kiadásán” vehettek részt a 9. kerületi HUB55 Rendezvényházban. A foglalkozást Gáll Viktória Emese tartja, aki az esemény oldalán azt is megosztotta, hogy valószínűleg a Ringató program alapítója Gróh Ilona is részt vesz a foglalkozáson. 🙂 Jegyek csak elővételben kaphatók!

Belépő: felnőtt 800 Ft/fő, gyereknek ingyenes 


2. Adventi családi mesedélelőtt a Borsmamában

2019. december 14., szombat, 10:00–12:00; 3-7 éves | Budaörs
PROGRAM

Advent harmadik hétvégéjén sem maradunk program nélkül Budaörsön. Egy különleges mesedélelőttre várják a családokat a Borsmama Otthon műhelyben. A meseterapeuta által tartott foglalkozáson élőszavas mesehallgatással, játékkal és kézműveskedéssel hangolódhatunk az ünnepekre. Az eseményre regisztráció szükséges december 10-ig, amit az alábbi linken tudtok megtenni. A részletes programot az eseménynél találjátok.

Belépő: 3.000 Ft/család


3. Adventi muzsika a Maminti Kuckóban

2019. december 14., szombat, 11:00–11:45; egész család | 2. kerület
PROGRAM

Ha a komolyzene által hangolódtok leginkább a karácsonyra, akkor ez a ti programotok! Kicsiket és nagyokat egyaránt várnak egy csodálatos előadásra a Maminti Kuckóba. Fuvolán és csellón előadott darabokat hallhattok Bach, Vivaldi, Beethoven, és Csajkovszkij tollából. A részletes programot az eseménynél találjátok.

Belépő: 1800 Ft/fő, 1 éves kor alatt ingyenes


4. Halász Judit adventi koncertje

2019. december 14., szombat, 11:00-12:30; 3+éves | 2. kerület
PROGRAM

Újabb zenei élmény, másik stílus. Gyerekkorunk kedvence, Halász Judit most ünnepi dalait, és a legnépszerűbb kedvenceket adja elő a Klebelsberg Kultúrkúriában. Három éves kor alatt a koncertet nem ajánlják. Jegyeket felnőttnek és gyermeknek egyaránt szükséges váltani. A részletes programot az eseménynél találjátok.

Belépő: 2700 Ft/ fő


5. HAngol karácsonyi koncert

2019. december 17., kedd, 16:15-17:15 és 17:30-18:30 | 13. kerület
PROGRAM

Egy igazi angol-magyar ünnepi koncerten vehetünk részt a karácsonyt megelőző héten. Amire számítani lehet: önfeledt szórakozás, játék, zene, buborék, és meglepetés! 🙂 Előzetes jelentkezés mindenképp szükséges a weboldalon. Az órarend fül alatt már van egy koncert naptár is, ott a Karácsonyi koncertnél tudtok jelentkezni és beírni, hogy hányan jönnétek. 

Belépő: felnőtt 1000 Ft/fő, gyerek 500 Ft/fő 

PIAC ÉS GYEREKKÖNYV VÁSÁR


1. Pici Piac

2019. december 15., vasárnap, 10:00-18:00; egész család | 12. kerület
PROGRAM

Bizonyára jó néhányan ismeritek a Pici Piacot, Budapest legmenőbb dizájn baba-mama vásárát, ahol hazai tervezők kézműves termékeit vásárolhatjátok meg. Most decemberben a Larus Rendezvényközpont ad otthont a neves piacnak, ahol adománytárgyak megvásárlásával a Babagenetikai Egyesületet is támogathatjátok, illetve nyereményjátékon is részt lehet venni. Minden egyéb részlet a kiállítókról és a tudnivalókról az esemény oldalán.

Belépő: ingyenes


2. Első Ünnepi Könyvvásár

2019. november 22. - december 15., 11:00-20:00; egész család | 5. kerület
PROGRAM

Idén debütál az Első Ünnepi Könyvvásár, ami a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán - fűtött sátorban - kerül megrendezésre. Szinte az egész adventi időszakban nyitva tartó vásáron vásárolhatunk könyveket, felelevenítve azok soha el nem múló értékét. A programot színesítik felolvasások, író-olvasó találkozók, beszélgetések, zene, és különféle családi programok, továbbá számos ünnepi kedvezménnyel készülnek a kilátogatóknak.

Belépő: ingyenes


3. Usborne angol gyerekkönyvásár

2019. december 10., 14/15., 22.; egész család | több helyszínen

PROGRAMOK a Full Moon Book Kids szervezésében

 PROGRAMOK a Magic english for Kids szervezésében

  • december 14. – 10:00-16:30, Veranda Delikát, 16. kerület
  • december 22. – 10:00-16:30, Veranda Delikát, 16. kerület

Angol és más idegen nyelvű gyerekkönyvek, kiadványok az Usborne Kiadó gondozásában. Látogassatok el az események egyikére, ahol textilkönyvek, simizős könyvek, matricás, színezős foglalkoztatók, szótanulós kártyák, sulira felkészítő füzetek, kirakók, zenélős könyvek, regények és piciknek szóló mesekönyvek nagy választéka vár rátok.

Belépő: ingyenes


Kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kíván az under5 csapata! 🎄 ☺

iratkozz fel az under5 hírlevelére! https://under5.hu/feliratkozas

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down