Hírlevél
Hírlevél

Nem igaz, hogy nincsenek apás programok: vegyük például a játszóterezést, a meccsnézést, a hétvégi bevásárlást, ahova sokszor apa egyedül viszi a kicsiket. Illetve ott vannak még a játszóházak is, ami remek kikapcsolódást ígér. De ha már ezeket meguntátok vagy szeretnétek felfedezni új dolgokat, akkor olvassátok el az ajánlónkat: itt garantáltan nem te leszel az egyetlen férfi! Hogy ne csak baba-mama foglalkozások legyenek, hanem baba-papa programok is!

* * *

1. Apakör

Kinek szól? Wannabe és don’t wannabe Apáknak. Babaváró apajelölteket és apákat várnak.

Az Apakör csoportja kéthetente péntek esténként ül össze

Egy új kezdeményezés Szabadkai Bálint és Berényi Ricsi vezetésében, melyben a cél, hogy az apák és leendő apák más apákkal legyenek együtt, és beszélgethessenek apás dolgokról. Feltegyék az apás kérdéseket, elmeséljék a saját apás történeteiket: mi a nehéz, mi az örömteli. Mert a klasszikus felállás legtöbbször még mindig ez: a babára vigyáz anya, anyára vigyáz apa - de apára ki vigyáz? Az Apakör épp ezért jött létre, hogy az apák is tudjanak egymásra vigyázni. A csoport kéthetente péntek esténként ül össze, az alkalmak 2 órásak.

A következő alkalom időpontjával kapcsolatban érdeklődni Szabadkai Bálintnál tudsz. 

Bővebben: https://www.facebook.com/freemanmental/

 


2. Apás Szabadkikötő

Kinek szól? Apáknak, akik szeretnének együtt lenni a gyerekükkel, apás társaságban

Az Apás Szabadkikötő találkozók nagyszerű feltöltődés apáknak és gyerekeknek

Havonta egyszer egy hétvégi délelőtt összejönnek az apák a gyerekeikkel, hogy együtt játszanak, kötetlenül beszélgessenek. Ebben a különleges játszóházban az apák kötetlenül együtt lehetnek a gyermekeikkel apás társaságban, és ha kedvük van, meg is beszélhetik apaszemszögből a családi dolgokat míg a kicsik együtt játszanak. Ráadásul ezalatt az anyáknak is lehetőséget adnak pár órára a gyerekes létből való kikapcsolódásra - barátnőzés, piacolás, vagy amihez kedvük van. A házigazdák: Bogdán Magdi, intim torna tréner – bátran lehet kérdezni tőle – és Szabadkai Bálint mentálhigiénés szakember.

Következő alkalom: június 22., 10.00-12.00 (a részvétel ingyenes)
Helyszín: Anyahajó Anyaközpont, 9. kerület – 1098 Budapest, Toronyház u. 3/b fsz. 6.

Bővebben: https://under5.hu/listing/apas-szabadkikoto/

  


3. Zenebölcsi csellóval

Kinek szól? Apáknak, akiknek a gyereke 0-3 éves és szívesen bevezetnék a kicsit a zene világába

Jánosházi Péter csellós foglalkozásai különleges zenei élményt jelentenek

Jánosházi Péter csellóművész évek óta járja a főváros babás játszóházait, közösségi tereit különleges hangszerével, zenés foglalkozásai mára fogalomnak számítanak a budapesti kisgyermekes családok körében. Hetente a város több helyén elérhetőek a zenebölcsis alkalmak, amire a Zenebölcsi honlapján kell regisztrálni.

Tipp: keddenként 17 órai kezdéssel is van foglalkozás a Király utca szomszédságában található HellóAnyu!-ban, amire már több apa is el tud jutni, illetve időről-időre Péter hétvégente is tart foglalkozást! 

Bővebben: https://www.zenebolcsi.hu/


4. Danny Mesél

Kinek szól? Apáknak és gyerekeiknek, akik szívesen megmutatnak új kultúrákat a gyerekeiknek, jellemzően 2-3 éves kortól 

Danny Bain meséivel nyáron is találkozhattok a Győrkőcfesztiválon (július 5-7., Győr)

Danny Bain az Amerikai Egyesült Államokban nőtt fel, zenélni hazájában, Afrikában és Dél-Amerikában tanult, majd 2010-ben érkezett Magyarországra. Jellegzetes mesemondó stílusa az afrikai zenei hagyományokra épül, tradicionális és saját népmeséket ötvöz fülbemászó dallamokkal és hipnotikus ritmusokkal. Interaktív előadásain különleges ütős hangszerek felfedezésére is van lehetőség – például az afrikai balofon a gyerekek egyik nagy kedvence!

Tipp: Danny legközelebb a július 5-7. között a Győrkőcfesztiválon lép fel Győrben – látogassatok ki!
Egy kis ízelítő videó az előadásról: https://bit.ly/2Kd9Vkp

Bővebben: https://www.facebook.com/DannyMesel/

 


5. Vissza A Vadonba

Kinek szól? Apáknak, akik igazi felfedezők és a természet szeretetét szeretnék átadni a kicsiknek is. A hétvégi programok jellemzően ovis kortól vannak

Borbély Balázs és a Vadon munkatársai különleges környezetben várják az érdeklődőket

Szentendrén van egy hely: a Vadon – ami minden gyerek álma. Egy igazi szabadidőközpont, ami több hektáros területen, különleges természeti környezetben fekszik a Bükkös patak partján, a pilisi dombok lábánál. Bunkerek, mászókák, kötélpálya, mi kell még?

Borbély Balázs, a Vadon megálmodója és munkatársainak missziója, hogy minél több gyerek és család életébe visszahozza a természetközeli élmények, a kirándulások és közös felfedezések örömét és alternatívát nyújtson a mozgásszegény, médiával és kütyükkel átszőtt városi élethez képest.

Tipp: különleges nyári táborok júniustól augusztusig ovis kortól! (Robinson tábor, TSMT tábor, biciklis tábor, kenutábor, felfedező tábor, rendőr- és nyomozó tábor, kőfestés tábor, mesélővilág tábor)

Bővebben: https://visszaavadonba.hu/

 


6. Apaépítő

Kinek szól? Apáknak, akik nem félnek az új kihívásoktól és szeretnék elmélyíteni a kapcsolatukat a gyerekükkel egy hétvégi kimenőn. Jellemzően nagyobb gyerekekkel, 5 éves kortól

Az Apaépítő hétvégék tele vannak közös kalanddal, felfedezéssel, élményekkel

Ha szívesen bújnál egy Titkosügynök bőrébe egy hétvégére vagy vezetnél Trabantot a gyerekeddel, akkor az Apaépítő neked való! Az Apaépítő egy lelkes apukákból, és az őket segítő szakemberekből, pszichológusokból, pedagógusokból, trénerekből álló csapat, akik azt vallják, hogy a gyerekekkel kettesben töltött minőségi idő meghatározza a gyermek fejlődését, a saját fejlődésüket és kettejük kapcsolatát.

Rövid, egy-két napos programokkal segítenek elmélyíteni a kapcsolatot szülő és gyerek között, kettesben töltött, izgalmas, kihívásokkal és élményekkel teli hétvégéken.

Tipp: idén nyáron négy különböző tematikus táborba is jelentkezhettek!
Tavalyi programokról egy kedvcsináló videó: https://bit.ly/2HL2ek0

Bővebben: https://apaepito.hu/


… és 3 kihagyhatatlan játszótér a végére!

Ezek is apás kedvencek, méghozzá három KRESZ-park!  🙂 🚗

A KRESZ-parkokban nemcsak jót lehet játszani, de a közlekedés szabályaival is megismerkedhetünk

•  Az egyik a 2. kerületben, Pasaréti út mentén található Fenyves parkban találjátok (megközelítés: a Széll Kálmán tértől az 5-ös busszal)

•  A másik a 11. kerületben, a Fehérvári úttal párhuzamos Bükköny utca játszótér (megközelítés: a Fonyód utcai vagy az Albertfalva utca/Építész utca busz- és villamosmegállóktól pár perc sétára –buszjáratok: 114, 213, 214; villamos járatok: 17, 19, 41, 47, 48, 56)

•  A harmadik a 14. kerületben, a Városliget (Hungária körút felőli oldalán) felújított játszótere (megközelítés: legkönnyebben az Ajtósi Dürer sor felől 1-es villamossal vagy 72-es és 72-es trolival)

Sok közös apás élményt kívánunk!

Tudsz további apás programokról és kezdeményezésekről, amit szívesen ajánlanál a többi kisgyerekes szülőnek? Írj megjegyzést a blog cikkhez vagy írj e-mailt nekünk az info@under5.hu-ra!

Babás, kisgyermekes programokért és aktualitásokért iratkozz fel hírlevelünkre! https://under5.hu/#feliratkozas

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down