Egy régi kerület, új kisgyerekes programokkal! – #hellóegy!

Egy régi kerület, új kisgyerekes programokkal! – #hellóegy!

Az 1. kerületet – vagy ahogy becézni szokták: a Várkerületet – valószínűleg senkinek sem kell különösebben bemutatni, hisz Budapest meghatározó látványosságait fedezhetjük itt fel. De vajon mit rejt ez a kerület a Budavári palotán, Halászbástyán, Alagúton vagy éppen a gyönyörűen felújított Várkert bazáron túl? Mi megnéztük, ti kipróbálhatjátok! 🙂


Olvasási idő: 5 perc


| Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


* * *


Anno mesebolt

Anno mesebolt belülről, galériával
Az Anno mesebolt belülről, hangulatos galériával

A Naphegy és a Mészáros utca sarkán találjátok a 2008 óta működő Anno meseboltot, ami különleges gyermekkönyv és játék kínálata, barátságos hangulatú üzlete, különböző kedvezményei és izgalmas programjai miatt a környékbeli családok, gyerekek, felnőttek egyik kedvenc helyének számít.

A kétszintes, szinte teljes egészében fa bútorzatú helyszínen már a belépéskor igazi mesevilágban érezhetjük magunkat. 100 éve is könyvesbolt állt itt – talán innen a név és a különleges tradíciók.

Napközben a kuckók, beszélgető- és dolgozósarkok, a fenti galéria megtelnek élettel, ahol minden hétköznap remek programokat, foglalkozásokat találhattok. Mint például Helen Doron angol órákat, mondókásbábos Kerekítő, illetve Meseváros foglalkozásokat, nagy népszerűségnek örvendő sakk-órákat vagy a „Hurci” nevű kezdeményezést, ahol megtanulhatjátok, hogyan kössétek magatokra a babákat kendővel, beülővel, sállal vagy amivel csak lehetséges.

Budapest, I. kerület, Krisztina tér 7. | Nyitva – H-P: 10-18h; Szo-V: zárva


Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza a népi kultúra otthona
Perdüljetek táncra a megújult Hagyományok Házában!

A Hagyományok Háza 2001-ben alakult a magyar néphagyományok, örökségek ápolásának és továbbadásának állami intézményeként. A Budai Vigadó 2017-ben felújított épületében a népművészeti értékek megőrzése és bemutatása mellett nagyszerű programokat szerveznek felnőtteknek és gyermekeknek, amivel a népi kultúrát szeretnék belecsempészni a családok életébe.

Találunk itt néptáncbemutatókat és oktatásokat, workshopokat, koncerteket, kiállításokat, kézműves szakköröket minden korosztálynak. Kifejezetten a legkisebbekkel ellátogathatunk a péntekként 17:00-kor kezdődő Aprók tánca foglalkozásra, melyen olyan népi hangszerek kíséretében lehet énekelni, táncolni, játszani, mint a duda, a tekergő, a furulya vagy a koboz.

Budapest, I. kerület, Corvin tér 8. | Nyitva – H-P: 8-19h; Szo: 8-19h (táncházak alkalmával 24h-ig), V: zárva


Vízivárosi Klub

A Vízivárosi Klub egy aktív, helyi közösség
A Vízivárosi Klubban aktív kisbabás-kisgyerekes közösségre találhattok

„Sok jó program kis helyen is elfér” – ha a Vízivárosi Klubban járunk, ez egész biztosan igaz! A 2014 óta működő, önkormányzati fenntartású közösségi térben egymást érik a különböző programok.

Ez az a hely, ahol a civil szervezetek, a kártya-klub találkozói mellett kiállítások, beszélgetések, közös betlehemállítás, hangulatos koncertek, csoportos mozgás órák, színjátszó workshopok és az aktív helyi baba-mama közösség programjai is szerveződnek.

A kisbabás-kisgyerekes események egyik motorja a Közép-budai baba-mama és hordozós klub, akik szerdánként délelőtt előadásokat, beszélgetéseket, baba-mama és hordozós klubot szerveznek. Programjaik és a rendszeres táncos, kézműves alkalmak miatt akár hetente többször is érdemes elnézni a helyre.

Budapest, I. kerület, Batthyány utca 26. | Nyitva – H, Sze, P: 8-16h; K, Cs: 12-19h; Szo-V: rendezvényektől függően nyitva


Mesemúzeum

A Mesemúzeum 2012-ben alakult, Kányádi Sándor ötletére
Mint a mesében… a Mesemúzeum tele nagyszerű kiállításokkal és foglalkozásokkal

Hol volt, hol nem volt… bizony, 2012-ben történt, amikor – a krónikák szerint Kányádi Sándor költő ötletéből – a Budai Vár alatti Döbrentei utcában megnyílt a Mesemúzeum, ami az évek alatt a hazai meserajongó gyerekek és felnőttek igazi otthonává nőtte ki magát.

Bár a Mesemúzeumban a hétköznapi nyitvatartás nagy részében óvodai és iskolai csoportoknak tartanak mesefoglalkozásokat, egy-egy hétköznapi látogatás vagy családi hétvégi programok, felolvasóestek, színházi- és bábelőadások, diafilm vetítések alkalmával megéri meglátogatni a múzeumot.

A Mesemúzeum a nagyobb, 5-12 éves korosztály számára hétköznap délutánonként rendszeres színházi, képzőművészeti, zenés, táncos műhelyfoglalkozásokat is szervez, amire szintén érdemes jelentkezni.

Budapest, I. kerület, Döbrentei utca 15. | Nyitva – egyéni látogatóknak: Cs, Szo: 10-17h, V: 10-13h; csoportoknak előzetes bejelentkezéssel: H-Sze, P: 9-16h
 


Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely Alapítvány (GYIK-Műhely)

A GYIK Műhely kreatív alkotóközösség a Magyar Nemzeti Galériában működik
A GYIK Műhely több mint 40 éve működik a Magyar Nemzeti Galériában

A GYIK-Műhely a Magyar Nemzeti Galéria épületében több mint 40 éve foglalkozik kortárs művészetpedagógiával, művészeti neveléssel, tehetséggondozással. A műhely neve és a sokféle kreatív foglalkozást ne tévesszen meg titeket: a GYIK nem egy klasszikus képzőművészeti műhely, sokkal inkább egy alkotóközösség, ahol a gyerekek játszva tanulnak, fejlődnek a különböző közösségi és művészeti tevékenységek közben.

Ha érdeklődtök az események iránt, a GYIK-Műhely honlapján megtalálható órarendben többféle, fantáziadús elnevezésű foglalkozás közül tudtok választani: Könyvmolybolygó, Égből pottyan fantazmagória – avagy a szürrealizmus Mary Poppins nyelvén, Kezes-lábas univerzum, vagy a Varázslatos tanulmányok.

A programok alapvetően az 5-12 éves, óvodás és alsó/felső tagozatos iskolások számára szólnak. A kisebb korosztályok (óvodás-kisiskolások, 5-8 évesek) koradélután, a nagyobb korosztályok (iskolások, 8-12 évesek) késődélután vannak. Az órákhoz bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni gyermeke kreativitásának és művészeti önkifejeződésének fejlődését.

Budapest, I. kerület, Dísz tér 17. (Magyar Nemzeti Galéria, B épület) | Nyitva – H-P: a foglalkozások időpontjában, délután (jellemzően 14-19h között)


Cimkék

Szólj hozzá

Az e-mail címed nálunk biztonságban van.

Sign In under5

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password