Hírlevél
Hírlevél

Egy régi kerület, új kisgyerekes programokkal! – #hellóegy!

Az 1. kerületet – vagy ahogy becézni szokták: a Várkerületet – valószínűleg senkinek sem kell különösebben bemutatni, hisz Budapest meghatározó látványosságait fedezhetjük itt fel. De vajon mit rejt ez a kerület a Budavári palotán, Halászbástyán, Alagúton vagy éppen a gyönyörűen felújított Várkert bazáron túl?

Mi megnéztük, ti kipróbáljátok ki mind! 🙂


Olvasási idő: 5 perc


| Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


* * *


Tabán Pagony

A korábbi Anno mesebolt hangulatát őrzi a legújabb pagony üzlet.

A Krisztina téren található lenyűgöző kis “odu”-ban majd 10 évig működött az Anno Mesebolt, melynek helyét közel egy éve egy újabb pagony, mégpedig a Tabán pagony vette át.

A szinte teljes egészében fából készült bútorzat hatására már a belépéskor egy valódi kis mesevilágban érezhetjük magunkat. Pagonyhoz hűen a boltban valóban minden igényes játékot és könyvet megtalálunk, amire gyermekeinknek szüksége lehet. A könyvesboltban számtalan újabb és újabb akciókkal és kedvezményekkel várják az odalátogató érdeklődőket. 

100 éve is könyvesbolt állt itt – talán innen a név és a különleges tradíciók.

A könyvesboltnak a galériáján is érdemes körülnézni, hisz számos egyszeri és rendszeres foglalkozást találunk gyermekünk számára.

Megközelíteni a Krisztina körúton haladó 56,56A villamosokkal, Pestről érkezve a 105-ös,a 16-os vagy a 178-as busszal, valamint az Attila úton megálló 5-ös busszal a legegyzserűbb.

Budapest, I. kerület, Krisztina tér 7. |  Nyitva – H-Sz: 10-19h; Vas: 10-18h

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 


Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza a népi kultúra otthona
Perdüljetek táncra a megújult Hagyományok Házában!

A Hagyományok Háza 2001-ben alakult a magyar néphagyományok, örökségek ápolásának és továbbadásának állami intézményeként. A Budai Vigadó 2017-ben felújított épületében a népművészeti értékek megőrzése és bemutatása mellett nagyszerű programokat szerveznek felnőtteknek és gyermekeknek, amivel a népi kultúrát szeretnék belecsempészni a családok életébe.

Találunk itt néptáncbemutatókat és oktatásokat, workshopokat, koncerteket, kiállításokat, kézműves szakköröket minden korosztálynak. Kifejezetten a legkisebbekkel ellátogathatunk a péntekként 17:00-kor kezdődő Aprók tánca foglalkozásra, melyen olyan népi hangszerek kíséretében lehet énekelni, táncolni, játszani, mint a duda, a tekergő, a furulya vagy a koboz.

A budai rakparton közlekedő 19, illetve 41-es villamosokkal a Halász utca megállótól gyalog pár perc, vagy 2-es metróval Batthyány térig utazva, könnyen megközelíthető.

Budapest, I. kerület, Corvin tér 8. | Nyitva – H-P: 8-19h; Szo: 8-19h (táncházak alkalmával 24h-ig), V: zárva

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook


Vízivárosi Klub

A Vízivárosi Klub egy aktív, helyi közösség
A Vízivárosi Klubban aktív kisbabás-kisgyerekes közösségre találhattok

„Sok jó program kis helyen is elfér” – ha a Vízivárosi Klubban járunk, ez egész biztosan igaz! A 2014 óta működő, önkormányzati fenntartású közösségi térben egymást érik a különböző programok.

Ez az a hely, ahol a civil szervezetek, a kártya-klub találkozói mellett kiállítások, beszélgetések, közös betlehemállítás, hangulatos koncertek, csoportos mozgás órák, színjátszó workshopok és az aktív helyi baba-mama közösség programjai is szerveződnek.

A kisbabás-kisgyerekes események egyik motorja a Közép-budai baba-mama és hordozós klub, akik szerdánként délelőtt előadásokat, beszélgetéseket, baba-mama és hordozós klubot szerveznek. Programjaik és a rendszeres táncos, kézműves alkalmak miatt akár hetente többször is érdemes elnézni a helyre.

A klub a Széna tér, és a Batthyány tér felől is könnyen megközelíthető egy 5 perces sétával. Autóval a parkolás a környéken fizetős.

Budapest, I. kerület, Batthyány utca 26. | Nyitva – H, Sze, P: 8-16h; K, Cs: 12-19h; Szo-V: rendezvényektől függően nyitva

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook


Mesemúzeum

A Mesemúzeum 2012-ben alakult, Kányádi Sándor ötletére
Mint a mesében... a Mesemúzeum tele nagyszerű kiállításokkal és foglalkozásokkal

Hol volt, hol nem volt… bizony, 2012-ben történt, amikor – a krónikák szerint Kányádi Sándor költő ötletéből – a Budai Vár alatti Döbrentei utcában megnyílt a Mesemúzeum, ami az évek alatt a hazai meserajongó gyerekek és felnőttek igazi otthonává nőtte ki magát.

Bár a Mesemúzeumban a hétköznapi nyitvatartás nagy részében óvodai és iskolai csoportoknak tartanak mesefoglalkozásokat, egy-egy hétköznapi látogatás vagy családi hétvégi programok, felolvasóestek, színházi- és bábelőadások, diafilm vetítések alkalmával megéri meglátogatni a múzeumot.

A Mesemúzeum a nagyobb, 5-12 éves korosztály számára hétköznap délutánonként rendszeres színházi, képzőművészeti, zenés, táncos műhelyfoglalkozásokat is szervez, amire szintén érdemes jelentkezni.

A múzeum a duna jobb partján található, tömegközlekedéssel könnyen megközelíthető a rakparton közlekedő 19-es és 41-es villamosokkal, továbbá az 5-ös busszal. 

Budapest, I. kerület, Döbrentei utca 15. | Nyitva – egyéni látogatóknak: Cs, Szo: 10-17h, V: 10-13h; csoportoknak előzetes bejelentkezéssel: H-Sze, P: 9-16h
További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook


Gyermek és Ifjúsági Képzőművészeti Műhely Alapítvány (GYIK-Műhely)

A GYIK Műhely kreatív alkotóközösség a Magyar Nemzeti Galériában működik
A GYIK Műhely több mint 40 éve működik a Magyar Nemzeti Galériában

A GYIK-Műhely a Magyar Nemzeti Galéria épületében több mint 40 éve foglalkozik kortárs művészetpedagógiával, művészeti neveléssel, tehetséggondozással. A műhely neve és a sokféle kreatív foglalkozást ne tévesszen meg titeket: a GYIK nem egy klasszikus képzőművészeti műhely, sokkal inkább egy alkotóközösség, ahol a gyerekek játszva tanulnak, fejlődnek a különböző közösségi és művészeti tevékenységek közben.

Ha érdeklődtök az események iránt, a GYIK-Műhely honlapján megtalálható órarendben többféle, fantáziadús elnevezésű foglalkozás közül tudtok választani, mint a Könyvmolybolygó, Égből pottyan fantazmagória – avagy a szürrealizmus Mary Poppins nyelvén, Kezes-lábas univerzum, vagy a Varázslatos tanulmányok. 

A programok alapvetően az 5-12 éves, óvodás és alsó/felső tagozatos iskolások számára szólnak. A kisebb korosztályok (óvodás-kisiskolások, 5-8 évesek) koradélután, a nagyobb korosztályok (iskolások, 8-12 évesek) késődélután vannak. Az órákhoz bárki csatlakozhat, aki szeretné támogatni gyermeke kreativitásának és művészeti önkifejeződésének fejlődését.

Budapest, I. kerület, Dísz tér 17. (Magyar Nemzeti Galéria, B épület) | Nyitva – H-P: a foglalkozások időpontjában, délután (jellemzően 14-19h között)

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down