Milyen babaprogramokat találsz a 13. kerületben?

Milyen babaprogramokat találsz a 13. kerületben?

Újlipótváros, Angyalföld és a Vizafogó – azaz a 13. kerület, sok patinás épület és híresség otthona, de újabban már a babaprogramoknak sincsen híján. A helyek és programok egy része a 4-6 villamosokkal a Nagykörút és a Jászai Mari tér közelségében percek alatt elérhető, de van a kerületnek egy másik része – az Árpád híd és Gyöngyösi út metrómegállók környékén – ahol szintén nagyszerű programokra találhattok.

Bátran ajánljatok új helyeket és programokat kommentben vagy e-mailben, a posztot folyamatosan frissítjük! 


* * *

POZSONYI PAGONY

2001-ben nyílt Budapest és az ország legelső gyerekkönyvesboltja a Pozsonyi Pagony, ami a Jászai Mari tértől 5 perc sétával megközelíthető. A 2012-ben felújított „ős-Pagony” különleges belső terével, varázslatos atmoszférájával igazi közösségi helynek számít, ami nemcsak egy bolt, hanem egy hely, ahol jó lenni, jó időt tölteni. Az olvasgatás, böngészés mellett rendszeres programokba is be lehet kapcsolódni: kézműves foglalkozás, diavetítés, irodalmi események, író-olvasó találkozók, zenés előadások várják az érdeklődőket.

A Pagony országos hálózatában már összesen 8 bolt van – ebből 5 üzlet Budapesten és 3 üzlet vidéken (Debrecen, Győr, Székesfehérvár).

Budapest, XIII. kerület, Pozsonyi út 26. | Nyitva – H-P: 10-19h; Sz: 10-18h, V: Zárva


Egy program – a Pozsonyi Pagonyból!
„Zenebölcsi csellóval” néven Jánosházi Péter csellóművész évek óta tart különleges zenés foglalkozásokat Budapest babás játszóházaiban, közösségi tereiben. A nagysikerű események sorából természetesen a Pozsonyi Pagony (és más fővárosi Pagony helyek) sem maradhattak ki.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!

PANNKA KÖZÖSSÉGI TÉR

2019-ben új kisgyerekes közösségi tér nyílt a 13. kerületben, a Jászai Mari tér közelében, ami rögtön feliratkozott a környék kedvelt családi helyszínei közé. A kerületi önkormányzat finanszírozásával megvalósított játszóház kialakításában a vidéki élet hangulata köszön vissza, ahol a gyerekek, családok egyedi készítésű, modern bútorokon játszhatnak és különböző színvonalas programokba kapcsolódhatnak be (kézműves-, mozgásfejlesztő-, zenés-, táncos foglalkozások). Vasárnap (havi egyszer) zenés-, színházi délelőttel várják az érdeklődőket.

A 300 nm-es helyszín több térből áll: a játszóház, a Tini-sarok, a sószoba, a fejlesztőszoba és kávézó. A játszóház szülinapi rendezvények lebonyolítását is vállalja.

Budapest, XIII. kerület, Pannónia utca 18. | Nyitva – H, Sze, Cs: 9-13h; K, P: 9-13h és 16-18h; Szo-V: alkalmi vagy zártkörű események


Egy program – a PannKából!
“Vasárnap PannKánál” havonta egy alkalommal megrendezésre kerülő esemény, amikor a gyerekek, családok a közös színház előadás vagy koncertek élménye mellett kis kézműves foglalkozásokban is részt vehetnek.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


TÜCSÖKTANYA

Van egy különleges hely az Árpád híd metrómegállóhoz közel, amit a kisgyerekes családok csak Tücsöktanyaként ismernek. A családi játszóház az 5 év alatti apróságokat, a játszóház délelőtti programjai a 3 év alatti csöppségeket és szüleiket, a hétvégi programok pedig a 10 év alatti gyermekeket szólítja meg egy közös, tartalmas, családi együttlétre. Az otthonos berendezés, a saját kerthelyiség és mini-játszótér kellemes, harmonikus környezetet kínál a gyerekeknek és felnőtt kísérőiknek. Emellett a játszóház különféle babáknak és kisgyerekeknek szóló kreatív- és kézműves foglalkozásokkal, mondókás, verses, zenés programokkal, koncertekkel várja az érdeklődőket.

A komplex játszóháznak hivatalosan az önkormányzati fenntartású Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház ad otthont, az épület bejáratánál és az aulába érve keressétek a Tücsöktanya zöld logóját és helyiségét.

Budapest, XIII. kerület, Dagály u. 15. | Nyitva – H-P: 9-18h; Sz: 15-18h, V: 10-13h


Egy program – a Tücsöktanyáról!
Rhyme Time – ez egy 30-40 perces foglalkozás, ami minden alkalommal a kis résztvevők életkorához és aktivitásához igazodva alakul. Mintegy 35-40 angol mondóka és játékos gyerekdal közül választunk attól függően, hogy a gyerekek egy helyben ülnek-e és figyelnek, vagy már mozgolódnának. Minden éneket összekötünk néhány mozdulattal, legyen az kartekerés, ugrálás, körbe sétálás, mutogatás, tapsolás vagy csikizés. Ujjacskákat számolunk, labdázunk, buborékot fújunk vagy akár egy-egy dallal minden résztvevő nevét megtanuljuk!

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


ANGYALFÖLDI JÓZSEF ATTILA MŰVELŐDÉSI KÖZPONT (AJAMK)

Az önkormányzati fenntartású Angyalföldi József Attila Művelődési Központ (rövidítve: AJAMK) a Gyöngyösi út metrómegálló környékén van, legkönnyebben a 105-ös busszal érhető el. A 2007-ben felújított, tágas, modern intézményben minden korosztály megtalálhatja az érdeklődésének megfelelő programot. Palettájukon koncertek, színházi darabok, táncházak, kiállítások, konferenciák, nyugdíjas programok, bálok, ünnepi és művészeti események egyaránt megtalálhatóak.

Az AJAMK a babaprogramoknak is kedvelt helyszíne, a különböző termekben többek között Kerekítő, Maminbaba, Zumbini és más zenés, táncos, kézműves foglalkozásokon vehettek részt.

Budapest, XIII. kerület, József Attila tér 4. | Nyitva – H-P: 8-20h; Sz-V: Zárva


Egy program – az AJAMK-ból!
Kerekítő – egy szuper foglalkozás és egy könyvsorozat, ami mára fogalomnak számít a kisbabás családok körében! A Kerekítő könyvsorozat népi gyűjtése nyomán kialakított foglalkozásokon 0-3 éves kor közötti babák és anyák, apák merülhetnek el közösen az ölbeli játékok, mondókák, dalok, hangszerjátékok, hintáztatások, sétáltatások, labdázások örömeiben. A könyvsorozat népszerű szereplője Kerekítő Manó, akinek bábos jeleneteivel indul gyakran egy-egy alkalom. A foglalkozás vezetők jellemzően egyedi ötleteikkel (jeles naphoz, ünnephez kapcsolódó bábjáték, mondókák) is kiegészítik a műsort.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


RAM – RADNÓTI MIKLÓS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Ha már ismerősen mozogtok az angyalföldi önkormányzati közösségi házakban, biztos felfedeztétek a 2011-ben megnyitott RaM (Radnóti Miklós Művelődési Központ) helyszínét, ami a Dózsa György úti metrómegálló közelében van, gyalog vagy 75-ös trolival is könnyedén megközelíthető (akár a Jászai Mari tértől is). Az óriási kerttel övezett, modern épületben egyedülálló előadóterem rejtőzik, de helyt ad a kerület egyik szuper könyvtárának, étteremnek, nyugdíjas találkozóknak vagy az egyik legnépszerűbb hazai rockmúzeumnak – a MagyaRock Hírességek Csarnokának – is.

Budapest, XIII. kerület, Kárpát utca 23.


Egy program – a RaM-ban!
Baba- és gyerekszempontból jó tudni, hogy a helyen működő könyvtárban található a kerület egyik leggazdagabb gyerekkönyv kínálata. A Fővárosi Szabó Ervin könyvtár egyik különleges helyszínéről van szó, szuper mesekönyvek, CD-k találhatók minden korosztálynak. A könyves felfedezés élvezetes program kicsiknek-nagyoknak, az olvasósarokba lehuppanva bármikor feltöltődhettek.

A könyvtár címe és nyitva tartása hivatalosan:
Budapest, XIII. kerület, Pannónia u. 90. | Nyitva: H, Sze, P: 14-19h; K: 10-15h; Cs: 12-16h; Sz-V: Zárva

Cimkék

Szólj hozzá

Az e-mail címed nálunk biztonságban van.

Sign In under5

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password