Milyen babaprogramokat találsz a 14. kerületben?

Milyen babaprogramokat találsz a 14. kerületben?

A főváros egyik ékköve, a harmadik legnépesebb budapesti kerület. Ha csak annyit mondunk: Hősök tere, Városliget, Állatkert már mindenki tudja ez Zugló, a 14. kerület. A világörökségi városrészeken, múzeumokon és parkokon túl is nyüzsög itt az élet. Ha babával és kisgyerekkel szeretnétek kimozdulni, Zugló több pontján nagyszerű helyekre lelhettek – cikkünkben ezeket szedtük most össze.

Bátran ajánljatok új helyeket és programokat kommentben vagy emailben, cikkünket folyamatosan frissítjük!


* * *


VARÁZSKERT BABAMAMAHÁZ

Ha Zuglóban jártok, a 2010 óta működő Varázskert BabaMamaHázat mindenképp keressétek fel, mert a kisbabás és kisgyerekes helyek között egy igazi gyöngyszemre találhattok.

Mint arra a hely neve is utal, az alapítók Ujvári Andi vezetésével kifejezetten a legkisebb korosztálynak, szüleinek, családjainak hozták létre a különleges kulturális- és közösségi teret, játszóházat, ahol várandósként és 0-8 éves kor közötti gyerekekkel a legkülönbözőbb felkészítő és fejlesztő programokba – Kerekítő mondókákba, balett tanfolyamba, bábos torna és kézműves foglalkozásba, baba-mama csoportba, ovi előkészítőbe, angolozásba – tudtok bekapcsolódni. Ha ellátogattok a helyre a foglalkozások mellett ingyenesen használhatjátok a sóhomokozót (!) és a teakonyhát is. És ez az a hely, ahol kötetlenül tudtok kávézni, teázni, szoptatni, pelenkázni, szülőkkel beszélgetni, kikapcsolódni. 

A Varázskert BabaMamaHáz a foglalkozások mellett ideális helyszín a szülinapi zsúrokhoz, de a szervezőknek hála mindig találtok izgalmas alkalmi programokat is a szappankészítéstől, a nyuszisimogatásig vagy a több turnusban induló nyári táborokig!

A foglalkozásokat és a táborokat Ujvári Andi és képzett, diplomás pedagógusokból álló csapata tartja – ők a Varázskaticák. A Varázskert BabaMamaHáz pár éve az „Év legkreatívabb anyavállalata” címet is elnyerte a Gazdagmami.hu portál szakmai gáláján, ami az itt kialakult odaadó közösség és szakmai munka egyik nagy elismerése.

A hely tömegközlekedéssel a Bosnyák tértől egy megállóra érhető el a 3, 62, 62A jelzésű villamosokkal, vagy más irányból a 82-es trolival.

Budapest, XIV. kerület, Szugló utca 83-85. | Nyitva – H-P: 9-15h; délutánonként bejelentkezéses órák vannak; hétvégén zártkörű szülinapi és tanfolyami rendezvényeket tartanak.


Egy program – a Varázskert Babamamaházban!
Bábos Mesekuckó – egy könnyed bábos foglalkozás gyerekeknek és szülőknek, ahol hétről hétre új dalokkal, mondókákkal, verses mesékkel ismerkedhettek meg. A 1,5-4 éves korosztálynak szóló „Mesekuckó” interaktív alkalmai több részből állnak: a foglalkozás először közös bábos, dalos, mondókás meséléssel indul; majd egy kis mesés tornával, varázsbuborék fújással folytatódik; végül a meséhez kapcsolódó közös kézműves alkotást készíthet a gyerek és a szülő, amit a foglalkozás után emlékbe elvihettek magatokkal.

A Varázskertben szerda délelőttönként mindig új mesékkel készülő Bábos Mesekuckó célja, hogy segítsen a gyerekeknek és a szülőknek az aktív összehangolódásban, a dalon, mondókán, mesén keresztül a szókincs fejlesztésében, a mozgás és a kreatív önkifejezés felfedezésében.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


ZUGLÓI PAGONY

A Pagony budapesti hálózata 2017-ben már 4 üzletre nőtt, köszönhetően a Zuglói Pagony megnyitásának. Az új bolt a 14. kerület tömegközlekedéssel is jól megközelíthető, nyugalmas környékén, az Erzsébet királyné útja 20. szám alatt nyílt meg. A Pagony boltokban már védjeggyé váló dizájnt ezúttal is Gévai Csilla illusztrátor készítette. 

Ha a Zuglói Pagonyba betértek, több mint 7000 könyv és 3000 játék közül választhattok, a Pagony és a Tilos az Á kiadó könyvei mellett különleges választékra leltek a minőségi gyerek- és ifjúsági irodalom kedvelt kiadványaiból is. Nézzetek be, látogassatok el bátran a Zuglói Pagonyba: míg a szülők a könyvek között válogatnak, a gyerekek külön játszósarokban merülhetnek el a játékban. Ha kedvetek van, a bolt alatt található helyiségben a Zuglói Pagonyban szervezett különféle gyerekprogramokba is bekapcsolódhattok, legyen az egy népszerű kézműves, zenés vagy mesés foglalkozás.

A Zuglói Pagonyt legkönnyebben a Mexikói úti metró-, villamos és buszpályaudvarról a 3-as, 69-es villamossal, vagy más irányból az 5-ös busszal, illetve a 82-es trolival lehet legkönnyebben megközelíteni.

Budapest, XIV. kerület, Erzsébet királyné útja 20.| Nyitva – H-P: 9-18h; Sz: 15-18h, V: 10-13h


Egy program – a Zuglói Pagonyban!
Maszatoló – kézműves foglalkozások minden hétfőn fél 10-től a 1,5-3 éves korosztálynak és szüleiknek, nagyszüleiknek. A Maszatoló foglalkozásain különböző technikákkal, anyagokkal ismerkedhetnek kedvük szerint a kicsik, az elkészült alkotásokat minden alkalommal hazavihetitek. Festés, ragasztás, gyurmázás felváltva előkerülnek hétről-hétre, hogy ügyesedjenek a pici kezecskék, kinyíljon a fantázia és a közös élménnyel gazdagodva akár otthon is tudjátok folytatni az alkotást. Érdekesség, hogy a Maszatoló foglalkozások más-más alkalommal a többi budapesti Pagony könyvesboltokban is rendszeresen elérhetőek.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!

LIPTÁK VILLA

A Zuglói vasútállomástól pár percre, a Hermina út elején található az 1924-25-ben épült patinás villa, amit eredetileg dr. Lipták Pál építési vállalkozó tervezett és építtetett saját házának. Az építészként több remekművet – Párizsi Udvar, Hazai Takarékpénztár, Hitelbank – is jegyző, az ország első műszaki doktori címét szerző szakember korai halála után a ház a 20. század alatt leánynevelő intézetként, úttörőházként, gyerekházként és művelődési központként is működött. 2012-től az önkormányzati fenntartású Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. öt tagintézményének egyike.

A Lipták Villában minden korosztály változatos programokba kapcsolódhat be. Rendszeresek a képzőművészeti-, torna- és karate tanfolyamok, színházi- és irodalmi estek, kiállítások. A családosokat, kisgyerekeset kifejezetten nagy programkínálat várja: kéthetente szerdánként meghívott előadókkal baba-mama klub, alkalmanként bábszínházi előadások, kézműves foglalkozások, illetve rendszeres balett, capoeira, karate, rajz-és képzőművészeti, néptánc, hip-hop tánc és Ringató foglalkozásokkal várják a gyerekeket a különböző csoportokba.

Budapest, XIV. kerület, Hermina út 3. | Nyitva – H, Sze, P: 8-20h; K, Cs: 8-21h; Szo: 8-17h


Egy program – a Lipták Villában!
PMS hip-hop tánciskola – egy kedvelt program, ahol lendületes zenékkel, ötletes koreográfiákkal kóstolhattok bele a hip-hop táncba. Varga Alexandra táncoktató vezetésével kisgyerekektől a felnőttekig a Lipták Villában több csoport is működik – itt kifejezetten a 3-6 évesek szerezhetik meg a hip-hop alapokat.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


CSEREPESHÁZ

A Cserepesház a zuglói közösségi-, családi- és kulturális programok kedvelt helyszíne, az Örs vezér tértől 10 perc sétával vagy a tömegközlekedést választva a 82-es trolival, illetve a 131, 144, 231-es buszokkal megközelíthető. 

A többi négy másik önkormányzati fenntartású kulturális intézményhez hasonlóan a Cserepesház is a Zuglói Cserepes Kulturális Non-profit Kft. tagintézményeinek egyike, ahol számtalan színvonalas családi- és kisgyerekes programok lelt otthonra. Érdeklődéstől függően a legkisebbekkel babatorna, babamasszázs, babajelelés, babás jóga, balett, ovis modern tánc vagy sakk-ovi foglalkozásokba tudtok bekapcsolódni, emellett népszerű bábelőadásokat, népi táncházakat és családi napokat is szerveznek különböző rendszerességgel.

Budapest, XIV. kerület, Vezér utca 28/B | Nyitva – H-P: 7-22h; Sz-V: 8-18h


Egy program – a Cserepesházban!
Sakk-ovi – Paray László sakkoktató vezetésével több korosztály is elsajátíthatja játékosan a sakkozás alapjait. A legkisebbeknek szóló, 4-6 évesek csoportjában a logikai gondolkodást, a figyelmet és a memóriát lépésről lépésre lehet fejleszteni, ami szuper program az érdeklődő lurkóknak! A rendszeres alkalmakra az oktató email címén ([email protected]) lehet előre jelentkezni.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!

Cimkék

Szólj hozzá

Az e-mail címed nálunk biztonságban van.

Sign In under5

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password