Milyen babaprogramokat találsz a 2. kerületben?

Milyen babaprogramokat találsz a 2. kerületben?

Hűvösvölgy, Rózsadomb, Széll Kálmán tér, na és a Szemlőhegyi- és Pálvölgyi barlangok – ha csak ezeket mondjuk, mindenkinek egyből eszébe juthat a 2. kerület. Ha babaprogramokhoz keresünk helyet, akkor azt leginkább a 4-6 villamos vonalán – a Mechwartnál és a Széll Kálmán térnél – találjuk meg. Könnyen megközelíthető, különleges helyekről van szó, érdemes ellátogatni.

Bátran ajánljatok új helyeket és programokat kommentben vagy emailben, cikkünket folyamatosan frissítjük!


* * *

MAMINTI KUCKÓ

A Maminti Kuckóval végre Budára is beköltözött a bababarát közösségi terek világa. A Mechwart ligettől 5 percre található helyiség rendkívül sokoldalú: egyszerre működik játék- és könyvesboltként, változatos foglalkozások (babamasszázs, baba-mama jóga, fejlesztőtorna, festős- és zenés-énekes programok, mese- és bábelőadások) otthonaként, illetve különleges kézműves sütiket és édességeket kínáló színvonalas kávézóként.

A hely sajátossága, hogy a programok közül néhány angol nyelven fut. A legnépszerűbb rendezvények hamar betelnek, ezért a magas érdeklődés miatt érdemes előre bejelentkezni.

Budapest, II. kerület, Keleti Károly u. 11/a | Nyitva – H-P: 9-18h; Szo: 10-18h, V: Zárva


Egy program – a Maminti Kuckóból!
Trallala Zenebölcsi – Egy különleges foglalkozás péntekenként 6 hónapostól 2 éves korig, ahol gyerekdalok és mondókák közös éneklésével, mondogatásával szórakoztatjuk magunkat és egymást. Zenebölcsire járni amellett, hogy nagyszerű móka, elmélyíti és tudatosítja az anya- gyermek meghitt, biztonságot adó kapcsolatát. Az éneklés pedig mind a mamában, mind a babában felgyülemlett feszültségeket könnyen feloldja. A sok érintős, ölelgetős, simítós játék erősíti a babák figyelmét és az érintéssel termelődő “szeretet” hormonok termelődését is fokozza. 🙂 A társas együttlét öröme babáknak, mamának egyaránt sokat ad. A foglalkozás abban is segít, hogy az anyukák könnyen megosztják egymással örömeiket, nehézségeiket és tapasztalataikat.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


MARCZI KÖZÖSSÉGI TÉR (MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT)

Egy kultikus közösségi tér a Marczibányi Téren, ami rendkívül szerteágazó kulturális, művészeti programoknak, rendezvényeknek, előadásoknak, színházi nevelési- vagy tánctanfolyamoknak, illetve szervezetnek, galériának, könyvesboltnak, kávézónak az otthona.

A tágas előadótermekkel és barátságos kerttel rendelkező helyen már az aulában különleges babajátszóval találkozhatunk. A műsorfüzetet fellapozva a kisgyerekes programoknak, foglalkozásoknak, koncerteknek is jut bőven hely a repertoárban: mindenképp megéri felkeresni a helyet!

A művelődési központ − a közönség számára − reggel 8 órától az utolsó rendezvény végéig tart nyitva, hétfőtől vasárnapig.  Szabad- és ünnepnapokon egyedi nyitvatartási renddel működnek, amiről az előtérben és a honlapon érhetőek el információk.

Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5. | Nyitva – H-V: 8-22h


Egy program – a Marczi közösségi téren!
Motolla Játszóház – Ha a Marcziba belépünk, szerdánként az átlagosnál is hangosabb a gyerekzsivaj: hiszen ez a Motolla Játszóház rendszeres délelőtti kézműves foglalkozásainak alkalma.

„Pergő-forgó motolla, fuss ördög a pokolba, hozd ide a gyerekeket, csináljanak kerekeket!” – szól a Motolla mottója. Az ebédig tartó foglalkozást főként 3-6 éves korú gyermekeknek ajánlják, ahol a kisgyerekes családok – kicsik és szüleik (Anya, Apa és Nagyi is) – együtt alkothatnak. Az alkalmak minden héten más tematikával zajlanak, úgyhogy ha ellátogattok mindig újdonságok érnek benneteket.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!


SÓSKA SÓBARLANG

A Sóska Sóbarlang Budapest és az ország egyetlen sóbarlangja, amelyet kifejezetten gyerekeknek hoztak létre. A Lövőház utca sarkán (a Széll Kálmán tértől pár perc sétára) található helyen nem csak a berendezés és a dizájn baba- és gyerekbarát, hanem a sóterápiás eljárás is speciálisan a legkisebbek élettani igényeihez van igazítva.

Egy hónapos kortól várják a kicsiket és szüleiket, akár gyógyulni vágynak, akár megelőzni a betegségeket, akár csak egy klassz téli programot keresnek, ahol a sóhomokozó kiváltja a játszótéri homokozás élményét! Ha kedvet éreztek hozzá, további programokba is bekapcsolódhattok: a hely a hangtálazás, baba- és ovis jóga mellett kézműves foglalkozások vagy (magyar) nyelvtanfolyamok népszerű otthona.

Budapest, II. kerület, Lövőház u. 16/a | Nyitva – H: Zárva; K-P: 8-12h és 15-19h; Szo:10-14h; V: Zárva


Egy program – a Sóska Sóbarlangban!
Hangtálazás – A hangtálak hangja segít a gyerekeknek játékosan megismerni és élményszerűen érzékelni saját magukat, segíti a térérzékelést, a testséma kialakulását, serkenti a kreativitást, fejleszti a hallást. Segíti a koncentrációt, jó hatással van a viselkedési zavarokra, szorongásra. Hatékony a légzés javulásában és elmélyítésében.

A hangtálakkal a gyerekek a sószobában játszanak, ahol az 50 perces időtartam alatt a gyerekekre észrevétlenül hat a Sóbarlang klímája. A program folyamán a gyerekek közvetlenül is megismerkedhetnek a hangtálakkal, kézbe vehetik, megkongathatják őket.

Aktuális programokért keresd az under5 oldalát!

Cimkék

Szólj hozzá

Az e-mail címed nálunk biztonságban van.

Sign In under5

Account details will be confirmed via email.

Reset Your Password