Hírlevél
Hírlevél

Fenn a dombon, lenn a téren! – #hellókettő!

Hűvösvölgy, Rózsadomb, Széll Kálmán tér, na és a Szemlőhegyi- és Pálvölgyi barlangok – ha csak ezeket mondjuk, mindenkinek egyből eszébe juthat a 2. kerület. Ha babaprogramokhoz keresünk helyet, akkor azt leginkább a 4-6 villamos vonalán – a Mechwartnál és a Széll Kálmán térnél – találjuk meg. Könnyen megközelíthető, különleges helyekről van szó, érdemes ellátogatni.

Bátran ajánljatok új helyeket és programokat kommentben vagy emailben, cikkünket folyamatosan frissítjük!


* * *

MAMINTI KUCKÓ

A Maminti Kuckóval végre Budára is beköltözött a bababarát közösségi terek világa. A Mechwart ligettől 5 percre található helyiség rendkívül sokoldalú: egyszerre működik játék- és könyvesboltként, változatos foglalkozások (babamasszázs, baba-mama jóga, fejlesztőtorna, festős- és zenés-énekes programok, mese- és bábelőadások) otthonaként, illetve különleges kézműves sütiket és édességeket kínáló színvonalas kávézóként.

Széles palettán mozognak a foglalkozások babától egészen kisiskolás korig, a kismamákat nem kifelejtve vannak programok amikre érdemes betérni. Az egészen kicsiknek főleg zenés illetve hangszeres foglalkozásokat válaszhatunk, de találunk mozgásfejlesztő tornát is amit konduktor tart, vagy éppen Anya-baba körre is jöhetünk a babával. Játékos angol, torna, drámafoglalkozás, gyerekjóga várja az óvodás korosztályt, a terápiás pszichodráma csoport pedig az 5-7 évesnek szól. Ősztől újdonságként debütál indul az Áthidaló Iskola Előkészítő Program.

De ha csak megpihennénk egy kellemes környezeteben míg a babánk nyújtózik egyet, a Maminti kuckó ez esetben is szuper választás.

A hely sajátossága, hogy a programok közül néhány angol nyelven fut. A legnépszerűbb rendezvények hamar betelnek, ezért a magas érdeklődés miatt érdemes előre bejelentkezni.

A Széll Kálmán tér egy igen nagy és forgalmas tömegközlekedési csomópont, így a szomszédságában lévő kuckót elérhetitek számos busszal, vagy villamossal, és az M2 metróval is.

 

Budapest, II. kerület, Keleti Károly u. 11/a | Nyitva – H-P: 9-18h; Szo: 10-18h, V: Zárva

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook


MARCZIBÁNYI TÉRI MŰVELŐDÉSI KÖZPONT

Egy kultikus közösségi tér a Marczibányi Téren, ami rendkívül szerteágazó kulturális, művészeti programoknak, rendezvényeknek, előadásoknak, színházi nevelési- vagy tánctanfolyamoknak, illetve szervezetnek, galériának, könyvesboltnak, kávézónak az otthona.

A tágas előadótermekkel és barátságos kerttel rendelkező helyen már az aulában különleges babajátszóval találkozhatunk. A műsorfüzetet fellapozva a kisgyerekes programoknak, foglalkozásoknak, koncerteknek is jut bőven hely a repertoárban: mindenképp megéri felkeresni a helyet!

A művelődési központ − a közönség számára − reggel 8 órától az utolsó rendezvény végéig tart nyitva, hétfőtől vasárnapig.  Szabad- és ünnepnapokon egyedi nyitvatartási renddel működnek, amiről az előtérben és a honlapon érhetőek el információk.

Tömegközlekedéssel a 4-es 6-os villamos Széna tér megállóig közlekedve, majd onnan gyalog felsétálva közelíthetjük meg a művelődési házat, vagy a 291, 91-es buszokkal a Szemlőhegy utca megállónál leszállva. Kocsival érkezőknek a parkolás ugyan fizetős a környéken, de a környező kis utcákban azért mindig akad parkolóhely.

Budapest, II. kerület, Marczibányi tér 5. | Nyitva – H-V: 8-22h

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook


FRANKEL PAGONY

A korábban Óbudai Pagonyként ismert bécsi úti könyvesbolt költözött át nemrégiben nem sokkal arrébb, a második kerületi Harcsa utcába. Az első pagony könyvesbolt 20 éve, 2001-ben nyílt meg Budapesten. Az Óbudai Pagony a 10 üzlet közül a 8. volt a sorban, ha a megnyitásuk időpontját tekintjük, a kistestvér hamar be is lopta magát a környékbeliek szívébe. 

A Frankel Pagonyt kis alapterülete ellenére nem érezzük zsúfoltnak, talán a precíz rendnek köszönhetően. Keressük fel a boltot akár kicsikkel is, hisz a megpihenni vágyó könyvmolyokat egy színes játszósarok várja. Ezen kívül többféle foglalkozáson vehetünk részt az üzletből nyíló kuckós kis teremben. Van itt torna, papírszínházas foglalkozás, zenebölcsi, és sok egyéb programlehetőség is. De folyamatosan tartanak könyvbemutatókat és dedikálásokat is.

A könyvesbolt könnyen megközelíthető a 9-es, és 109-es busszal vagy a 17, 19, 41-es villamosokkal. A környéken a parkolás fizetés, de általában sok a szabad parkolóhely.

Budapest, II. kerület Harcsa utca 2. | Nyitva – H-P: 10-19h; Szo: 9-18h; Vas :10-18h 

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook


RÓZSADOMBI KÉPZŐMŰVÉSZETI AKADÉMIA

A Rózsadombi Képzőművészeti Akadémia azaz a ROZSKA igényes rajzi, festészeti, kézműves foglalkozásokkal várja az alkotni vágyó gyerekeket. Csoportos óráinak végén minden kisdiák saját alkotással gazdagodik.

A rajziskola műtermében minden szükséges anyagot és eszközt biztosítanak, mely a rajzoláshoz, festéshez, illetve egyéb alkotói folyamatokhoz szükséges. A gyerekek a legjobb minőségű anyagokkal dolgoznak, magas fokon képzett pedagógusok irányítása alatt.

A 4-6 éveseknek szóló festés és rajzolás foglalkozáson például a gyerekek minden órán más-más feladattal ismerkednek meg, az alapoktól kezdve a kész alkotás létrehozásáig. Állandó foglalkozásokon túl, szünidei táborokkal, kreatív születésnapok szervezésével várják a gyerekeket.

A könyvesbolt könnyen megközelíthető a 9-es, és 109-es busszal vagy a 17, 19, 41-es villamosokkal. A környéken a parkolás fizetés, de általában sok a szabad parkolóhely.

Budapest, II. kerület Bimbó utca 201/A | Nyitva – H-P: 10-19h; Szo: 9-18h; Vas :10-18h 

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook


LILI SULI

Horváth Lili, Jászai Mari díjas színésznő által alapított Lili suli kezdetben a Hatszín teátrumban kapott helyet, majd a belvárosból a 12.kerület lankáira költözött, onnan pedig legutóbb a második kerületi Pasaréti közösségi házba, amely azóta otthont ad a színésznő által vezetett foglalkozásoknak. 

A Lilisuli számtalan lehetőséget kínál 3-12 éves gyermekek számára, akik részt vennének egy fantázia, szókincsbővítő, szépbeszédfejlesztő foglalkozáson melyeken a főszereplő a mese. Lili drámafoglalkozásain kívül járhatunk ovis balettra, hangtálas gyerekjógára vagy interaktív mesedélutánra, agyagozni. Hétvégi programként szülinapra, könyvbemutatóra, vagy akár ringatóra látogathatunk el, és nyári táborok is szép számmal indulnak itt.

Legkönnyebben a Pasaréti tér megállóig busszal közlekedve érjük el a közösségi házat. Választhatjuk az 5-ös, a 91-es és a 291-es buszokat. 

Budapest, II. kerület Pasaréti út 102. - Pasaréti közösségi ház. | Nyitva – a közösségi ház a programok alkalmával tart nyitva

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Korábbi kedvenc helyeink a 2. kerületből 💙


SÓSKA SÓBARLANG - Végleg bezárt

A Sóska Sóbarlang Budapest és az ország egyetlen sóbarlangja, amelyet kifejezetten gyerekeknek hoztak létre. A Lövőház utca sarkán (a Széll Kálmán tértől pár perc sétára) található helyen nem csak a berendezés és a dizájn baba- és gyerekbarát, hanem a sóterápiás eljárás is speciálisan a legkisebbek élettani igényeihez van igazítva.

Egy hónapos kortól várják a kicsiket és szüleiket, akár gyógyulni vágynak, akár megelőzni a betegségeket, akár csak egy klassz téli programot keresnek, ahol a sóhomokozó kiváltja a játszótéri homokozás élményét! Ha kedvet éreztek hozzá, további programokba is bekapcsolódhattok: a hely a hangtálazás, baba- és ovis jóga mellett kézműves foglalkozások vagy (magyar) nyelvtanfolyamok népszerű otthona.

Budapest, II. kerület, Lövőház u. 16/a | Nyitva – H: Zárva; K-P: 8-12h és 15-19h; Szo:10-14h; V: Zárva

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down