Hírlevél
Hírlevél

Bulinegyed, gyerekprogramokkal! – #hellóhét!

A 19. század végén létrejött, egyik belvárosi kerület gyakran használt nevét – Erzsébetváros , I. Ferenc József feleségéről, Erzsébet királynéról, arról a bizonyos Szisziről kapta. Ez a város legkisebb területű része, mégis itt élnek a legtöbben, így a népsűrűség itt a legmagasabb. Ugyan a kerület a 2000-es évektől híresebb a szórakozóhelyeiről, mint a kulturális eseményeiről, azért ha szemfülesek vagyunk, találni itt is gyöngyszemeket.


Olvasási idő: 3 perc


HellóAnyu! családbarát közösségi tér és kávézó

A HellóAnyu! a főváros egyik első családi közösségi tereként indult

Budapest első kisgyerekes közösségi terének megalapítása Lipták Orsi nevéhez fűződik, aki hosszú évek munkája után 2015-ben indította el a belvárosi anyaközpontnak számító helyet. A HellóAnyu! családbarát közösségi tér és ökokávézó egyszerre, ahova babákkal, kisgyerekekkel is bármikor beülhettek a hétköznapok során és a finom háziszörpök, kávék, sütik mellett igazi anyaközösségre is találhattok.

A kétszintes helyen minden gyerekbarát: a földszinten halk zene, lágy fények mellett a kicsiket babamatrac, játszószőnyeg, rajzasztal és mindenféle játék várja, míg a nagyok a társasokkal, csocsóval játszhatnak vagy akár a könyvtár és asztalok mellé is odakuckózhatnak olvasni, házit írni. 

Ha izgalmas programokra vágytok, nézzetek fel az emeletre: mosható pelenka klub, babamasszázs-, babajelelés- és pozitív nevelés tanfolyamok mellett jóga órák, zenés és kézműves foglalkozások, angol baba-mama klub, önismereti workshop, coaching és karrier tanácsadás vár rátok. Emellett rendszeres táncházba, közösségi vásárokba és hiánypótló ingyenes előadásokba (otthonszülés, kivándorlás, kötődő nevelés témában) is bekapcsolódhattok.

A HellóAnyu! hangulatos közösségi tere egy biztos pont a kisgyerekes mindennapokban, ahova ebédidőben lenézhettek egy finom napi menüre, beszélgethettek a barátokkal vagy akár Apa is beülhet kávézni egyet a kicsivel, míg Anya beugrik egy üzletbe a közelben. Egy hely, tele élettel – nézz szét a lehetőségek között bátran akár nálunk is!

Az Erzsébet körút felől, a Király utcai megállónál leszállva, a Dob vagy a Király utcán besétálva pár perc. A 70-es, 78-as trolikkal a Nagymező utcai megállótól 1 perc gyalog.

Budapest, VII. kerület, Csányi u. 7.  | Nyitva – H-P: 9-19h; Szo: 10-19h, V: zárva

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook


Hordozóház

Itt megtanulhatjuk a különféle babahordozó eszközök helyes használatát

Ahogy azt a neve is remekül fémjelzi a hordozóházban mindent megtudhatunk amit a hordozásról tudni érdemes, beszerezhetjük saját igényeinknek megfelelő babahordozónkat, tanácsot kérhetünk, részt vehetünk az oktatáson ahol szakemberek segítségével sajátíthatjuk el a különböző hordozó eszközök helyes használatát.

A szakmai csapat a hordozáson kívül igyekszik segítséget nyújtani a családoknak  altatás, és szoptatás kérdéskörében is, különböző tanfolyamokkal, előadásokkal, online tananyagokkal. De találunk mozgásfejlesztő foglalkozást, együttműködő kommunikáció előadást, vagy éppen gyermeknevelés tanfolyamot a hordozóház kínálatában. 

A Hordozóház a nagykörútról jól megközelíthető, a  4-es, 6-os villamos Wesselényi utcai megállójától egy percre található.

Budapest, VII. kerület, Erzsébet krt. 32. | Nyitva – Időpont foglalás után, K-Cs-Szo: 12:00-15:00

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook


K11

Remekül kialakított belső térben többféle program megtalálható

Hogy mit rejt ez a titokzatos elnevezés? Nem mást, mint az erzsébetvárosi Művészeti és Kulturális Központot. A Király utca 11. alatt található (=K11;) új közösségi tér különböző szolgáltatásokkal, színes programkínálattal, közösségekkel várja az odalátogató családokat.

Számos rendezvény zenei, színházi, irodalmi és családi esemény, koncertek, pódium- és szakmai előadások, irodalmi estek, könyvbemutatók, talk show-k, művészeti kiállítások, családi és gyermekprogramok, klubok egyaránt színesítik a programkínálatot. 

A belváros szívében, tömegközlekedéssel is jól megközelíthető helyen található.

Tömegközlekedéssel vagy gyalog célszerűbb a Deák tér felől, így a Király utca jobb oldalán található meg. Autóval, motorral, illetve biciklivel az Erzsébet körút felől a bal oldalon.

Budapest, VII. kerület, Király u. 11. | Nyitva – H-P: 10-18h

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook


Hírlevél feliratkozás

Some of the benefits that you will get if you join us and become a
passionate student, you will get insight and knowledge as well as extensive
relationships and international certificates

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down