Hírlevél
Hírlevél

Egy kerület, ami nincs is olyan messze! – #hellótizenöt! 

A 15.kerület Budapest egyik külső kerülete, a Duna bal partján, azaz a pesti oldalon helyezkedik el. A Szilas- patak menti terület már a 13. században lakott volt és mostani elnevezését is erről a faluról, Palotáról kapta. Részei: Pestújhely, Rákospalota, Újpalota. 

És hogy milyen programlehetőségeket találunk itt, melyeket kisgyermekünkkel is felkereshetünk? Ezeket gyűjtöttük össze nektek.

Olvasási idő: 5 perc

| Ajánljatok új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


* * *

Újpalotai Közösségi Ház- Zöld klub

Babaprogramokkal várnak az Újpalotai közösségi házban

Az Újpalotai közösségi ház a helyi közösségi igényeket igyekszik kielégíteni, tanfolyamaival, klubokkal, csoportokkal, kiállítások szervezésével. 

A közösségi ház berkein belül szerveződik a Zöld klub, ahol találunk egy rakás kismamáknak, kisbabás-kisgyerekes szülőknek való programot. 

A baba-mama klubban, mely minden hétköznap délelőtt 9-12:30ig várja az oda érkező óvodás kor alatti gyermekeket szüleikkel, találunk készségfejlesztő játékokat, pszichológiai vagy védőnői tanácsadást, népi babajátszót, és más babafoglalkozásokat. De részt vehetünk a Zöld klubban szervezendő Kerekítő foglalkozásokon, vagy épp mondókás, illetve bábos tornákon. 

A kerület központjától alig pár utcára található a klub épülete, ha pedig a városból érkezünk, akkor a Vásárcsarnok megállóig érdemes közlekedni, 7E,8E, vagy a 133E jelzésű buszokkal. 

Budapest, XV. kerület, Hartyán köz 3. | Nyitva – H-P: programok szerint

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Csodavár

A fejlesztőház épülete kívülről

Az első Csodavár 2011-ben nyitotta meg kapuit Nyíregyházán és kezdetekben kifejezetten Down-szindrómával élők megsegítése volt fő célkitűzése. Azóta megnyitott a második fejlesztőház is Budapesten a 15.kerületben, és tevékenységi körük is jócskán kibővült. 

A Csodavár szakemberei mind azért dolgoznak, hogy a kicsik akár eltérő, akár átlagos fejlődésmenetűek, megkapjanak minden segítséget, lehetőséget. Fejlesztő foglalkozások, felmérések, vizsgálatok, gyógypedagógiai fejlesztések sora segít abban, hogy pontos képet kaphassanak a szülők arról, hogy hol tart gyermekük a fejlődésben és hogy hogy segíthetnek leghatékonyabban az esetleges elakadásokban. 

A Csodavár csapata a családot egységként kezeli, így az esetleges fejlesztésekről, tudnivalókról mindig tájékoztatják a szülőket, információkkal tanácsokkal látják el őket, hogy hogyan tudnak otthon is eredményesen foglalkozni a gyerekekkel. 

Tömegközlekedéssel a belváros irányából az 1-es metróval a legegyszerűbb megközelíteni, a Mexikói út megállónál pedig átszállva a 69-es villamosra, majd az Öv utcai megállónál leszállva. Onnan pár perc gyalog. 

Budapest, XV. kerület, 1158, Árvavár u. 1. | Nyitva – H-P: foglalkozások függvényében

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Rákospalotai FejlesztőHáz

A szakértő csapat mindig tettre kész

A több éves szakmai tapasztalattal megalakult FejlesztőHáz öt különböző helyszínen is képviselteti magát Budapesten, s ennek egyike a 15.kerületben van. 

A Rákospalotai FejlesztőHáz családias légkörrel, és minden igényt kielégítően felszerelt torna szobákkal várja az oda érkező kicsiket foglalkozásra, fejlesztésre, tornára. A fejlesztő és terápiás központba pár hónapos kortól egész a 12 éves korosztályig találunk gyermekünknek való foglalkozásokat. 

Tömegközlekedéssel a 124196196A, 225, 296-os busz Beller Imre utca megállójától 180 m gyalog. Parkolni a Rákospalotai Fejlesztőház bejárata előtt (a Széchenyi téren és a Beller Imre utcában) ingyenesen lehet.

Budapest, XV. kerület, Beller Imre u. 1.(Bejárat a Széchényi tér felől) | Nyitva – H-P: foglalkozások függvényében

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Palota Tehetségfejlesztő Központ

Egy izgalmas foglalkozás a tehetségfejlesztő központban

A tehetséggondozás kiemelt jelentőséggel bír. Minden szülő fontosnak tartja, hogy gyermeke képességeit a szakemberek időben felismerjék és azt maximális szintre emeljék. Tehetségfejlesztő Központ foglalkozásain a változatos tevékenységek biztosítják, hogy a kreativitás is szárnyra kapjon.

A gyerekek érdeklődésüknek és kíváncsiságuknak megfelelően válogathatnak a foglalkozások között, de látogathatnak többet is, akár mindegyiket.

Az órák és foglalkozások repertoárja igen széles, találhatunk itt zeneovit, drámajáték és robotika foglalkozást, képzőművészeti, sakk, és animációs órákat. 

Budapest, XV. kerület, Hartyán köz 3. | Nyitva – H-Szo: 9:30-12:30

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

 


BBGO NŐI FITNESS-MOZGÁS STÚDIÓ ÉS ORSZÁGOS TERHESTORNA KÖZPONT

Anyukáknak és kismamáknak egyaránt szuper hely egy kis mozgásra

Egy hely, kifejezetten nőknek és gyermekeknek. Főszerepben a mozgás, az egészség. A sport egy örömteli életforma, melynek elsajátításához, gyakorlásához biztosítanak teret. A zuglói stúdió után már új helyén, a 15. kerületi Ásia center nyugati épületének második emeletén találjátok meg az edzőtermet. A mozgást jól felszerelt, barátságos hangulatú környezetben ismerheti meg és élvezheti kortól szinte függetlenül bárki, az élet minden szakaszában.

Egy igazi családbarát helyről van szó, így számtalan olyan foglalkozás és óra megtalálható itt, amelyek kifejezetten kisgyermekes és kisbabás, vagy várandós anyukáknak szólnak, illetve megtalálhatók a repertoárban az ovisoknak és iskolásoknak szóló foglalkozások is. 

A Bosnyák tértől 7-es, 7E, 8E, 133E busszal (13 perc) onnan 900m gyalog (kb.11 perc).

Budapest, XV. kerület, Szentmihályi út 167-169. | Nyitva – H-P: 06:00-23:00, Szo-V:07:00-22:00

További infók: under5 | honlap | Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down