Hírlevél
Hírlevél

Hegyen fel, dombról le: a legjobb kisgyerekes helyek a Hegyvidéken! – #hellótizenkettő!

Hegyvidék – ahogy legtöbben ismerik a 12. kerületet – közel van mindenhez, karnyújtásnyira a legjobb kiránduló- és kisgyerekes helyektől. Még csak ki se kell lépni a kerületből, a fogaskerekűvel és a libegővel máris a Normafán vagy a János-hegyi kilátónál találjuk magunkat. A szabadtéri programok mellett a hangulatos családi-, kisgyerekes közösségi terek is csalogatóak – mutatjuk, merre találjátok őket! 

Olvasási idő: 8 perc

| Ajánljatok új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!

* * *

ODU Közösségi Tér

Egy bájos kis zug a nyüzsgő "moszkván".

A Széll Kálmán tér tőszomszédságában működő ODU Közösségi Tér általában két dolog miatt ismert: egy becsületkasszás helyként működik és a terasznak és a kertkapcsolatnak hála egy csendes, otthonos helyet találhattok a városi forgatagban.

Változatos programokkal, otthonos környezetben várnak mindenkit az egészen piciktől az egészen nagyokig! Reggeltől estig minden korosztály találhat számára kedves foglalkozást!

A 2016-ban indult ODU változatos órarendjében kézműves és zenés foglalkozások, német nyelvű fejlesztő, gyerek és felnőtt jóga, gyerek capoeira, várandós és kismama torna, felnőtteknek szóló mesélő műhely és különböző előadások is helyet kapnak, sőt nyáron népszerű táborokat is tartanak.

A közösségi tér az eseményektől függően van nyitva: a helyszínen pelenkázó, babakocsi parkoló, bébiétel melegítés és becsületkasszás kávé, tea is elérhető.

Budapest, XII. kerület, Krisztina körút 15. | Nyitva – H-v: programok függvényében

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Tündérkert Közösségi Tér és Tündérbölcső Családi Központ

Móka és kacagás a Tündérkertben

A bájos közösségi tér először a 3. kerületben volt fellelhető, majd tavaly a 12.kerületi Hajnóczy utcába költözött. Ebben a sokrétű családi központban részt vehetünk workshopokon, baba-mama klubon, művészeti csoportok foglalkozásain. De hozhatjuk a gyerekeket ide táborba, iskola előkészítő foglalkozásra, ovis tornára, különféle fejlesztő foglalkozásra, játszóházba, koncertre, zsúrra.. és a sor még folytatódik jó sokáig. 

A Tündérkert részeként felfedezhetitek a Tündérboltot is, ahol kézműves és iparművészeti portékák, mesekönyvek egyedi gyermekjátékok közül is válogathattok.

A Tündérkertet Buda két nagyobb közlekedési csomópontja a Széll Kálmán tér, és a Déli pályaudvar között találjátok félúton, így számtalan busszal, villamossal, és az M2 metróval is eléritek a város bármely pontjáról.

Budapest, XII. kerület, Hajnóczy József utca 12 | Nyitva – H-V; 8:30-18h

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

MOMkult kulturális központ

Az épület a legutóbbi felújítás során modern külsőt kapott

A MOM Kulturális Központ sokszínű, változatos programokat kínál a legszélesebb közönségnek: zenei, színházi, irodalmi, ismeretterjesztő rendezvények, kiállítások és közösségi terek várják a kikapcsolódni vágyókat. A zöldövezetben elhelyezkedő MOMkult a kulturális ágazat egyik kiemelkedő intézménye, amely a 2011. évi felújítást követően, néhány év alatt a főváros kulturális életének is jelentős szereplőjévé nőtte ki magát, úgy, hogy eközben mindvégig megőrizte családias, közvetlen jellegét. 

Nemcsak kulturális programokat kínál az intézmény, hanem kisebb közösségeknek otthont adó, népszerű találkozóhely is. A központ egyedi atmoszférájú belső kertje a nyüzsgő városközpont közepén kellemes, nyugodt kikapcsolódásra ad lehetőséget. Bővelkedik gyerekprogramokkal is mint időszakos koncertek és előadások, például Gryllus Vilmos, vagy Szalóki Ági koncertjei; a Hamupipőke, vagy a Hókirálynő mesejáték, vagy éppen a Kaláka együttes, vagy Lackfi János gyermekelőadásai. 

Tömegközlekedéssel az Alkotás úton a 61-es villamossal a Csörsz utcai megállóig közlekedve, vagy a Jagelló úton keresztül a 112-es és 212-es autóbusszal Sirály utcai megállónál leszállva tudjuk elérni legkönnyebben a központot. Autóval is találunk a közelben parkolóházat vagy parkolóhelyet, a szomszédos utcák fizetősek. 

Budapest, XII. kerület,Csörsz u. 18. | Nyitva – H-v: programok függvényében

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Hevzso Stúdio

Görögdinnye a nyári táborok elmaradhatatlan csemegéje

Zsófi, a Stúdió megálmodoja táncművész, pedagógus, fotós. 2018 októberében megnyitotta meg a Hevzso-t, előtte 5 éven keresztül a 13. kerületi Noha Stúdió adott otthont foglalkozásainak. Zsófi személyes varázsa egészen körbelengi a teret. Nagyon szereti amit csinál, - ez első ránézésre, nem hogy látszik, de sugárzik belőle -  a táncot és a gyermekeket egyaránt. A Hevzso Studio olyan mozgalmas közösségi térként működik, melyben a táncórák mellett más művészeti foglalkozások, kézműves workshopok és tematikus táborok is helyet kapnak.

Az egészen kicsi 3-4 éves gyerekektől, a tiniken át egészen felnőttkorig találunk órákat többféle tánc stílusban: pl.: hip-hop, kortárs, kreatív gyermektánc, vagy flamenco. A stúdióban ezen kívül különféle kreatív foglalkozások is helyet kapnak, mint a baba-mama jóga, “az én világom kreatív foglalkozás” vagy a babusgató. Nem kérdés, hogy a 12.kerület egyik legjobb helye ez, ahol kicsitől a nagyobb gyerekekig mindenki talál magának megfelelő foglalkozást. 

Az Apor Vilmos tér szomszédságában található Stúdió könnyen elérhető a 102-es, 105-ös, 110-es, 112-es busszal. 

Budapest, XII. kerület, Stromfeld Aurél út 8. | Nyitva – H-v: órarend szerint

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Virgonc Műhely

Foglalkozás a Virgonc Műhelyben

Szintén a 12.kerületben találunk egy szuper mozgásfejlesztő műhelyt, az Istenhegyi úton. Julinál -  aki hely vezetője, konduktor és óvodapedagógus - szakértői kezekbe kerülnek a gyermekek. Mehetünk a műhelybe egyéni konzultációra, ha valami kérdésünk, észrevételünk van gyermekünk mozgásfejlesztésével kapcsolatban. De találunk itt olyan kiscsoportos órákat mint  tartásjavító vagy a baba-mama torna. Nagy hangsúly kerül továbbá az óvodások és az óvoda-iskola átmenet előtt álló gyermekek mozgásfejlesztésére is. 

A Virgonc műhely a maga játékos és vidám környezetével azért jött létre, hogy egyénre szabott segítségre, tudatos fejlesztés mentén nyújtsanak segítséget kicsiknek és nagyoknak. 

A műhelyt tömegközlekedéssel elérjük a Normafa felé közlekedő, Széll Kálmán térről induló 21,21A, 212-es buszokkal. 

Budapest, XII. kerület,Istenhegyi út 49, | Nyitva – H-P:órarend szerint

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Korábbi, bezárt vagy átalakult kedvenc helyeink a 12. kerületből 💙

Shape&soul by Lollipop

Testi-lelki feltöltődés a város tetején

A Dunakeszin található Lollipop “kistestvére” 2020. szeptemberében nyílt meg, bevéve ezzel a budapestet,és a Széchenyi hegyet. A 12. kerületben, egy új építésű társasház aljában lévő teljesen új üzlethelyiségben találjuk meg ezt a kis búvóhelyet, ahol a hangsúly az egészségen, a mozgáson van, ebben a szellemben találtok itt számtalan női, anya és gyerekprogramot. 

A csoportos órákon biztosítanak minőségi időtöltést, mozgásos, kézműves, zenés és kreatív foglalkozásokon. Az új hely hűen tükrözi a “Lollipop-os miliőt” ami igen különleges varázst kölcsönöz neki. 

Tömegközlekedéssel az M4 metró Újbuda központ megállójától érdemes felkapaszkodni az 53-as busszal. Autóval is könnyen megközelíthető a Sasadi úton vagy a hegyalja úton keresztül.

Budapest, XII. kerület, Rácz Aladár út 158,  | Nyitva – H-K-Sz-P:8h-12h/16h-21h; Cs:8h-12h; Szo 9h-16h; 

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down