Hírlevél
Hírlevél

Irány Kőbánya! – #hellótíz! 

A 10. kerület, vagy ahogy mindenki ismeri Kőbánya, korábban peremkerület volt, ma azonban itt található Budapest mértani közepe. Elnevezése a területen található kőfejtőkre utal, melyek a 19.századig meghatározók voltak a kerületben. Kőbányán olyan jelentős iparágak képviseltették magukat, mint az élelmiszer-, vegyi-, és villamossági ipar. Ezek mára már kevésbé jelentősek. 

Két jelentős közlekedési csomópontja az Örs vezér tere és Kőbánya-Kispest vasútállomás, vagyis a KÖKI. Ezek a belváros, illetve az agglomeráció felé is jelentős busz, metró és vonat forgalmat bonyolítanak le. Szomszédai a 8., 9., 14., 15., 17., és 19. kerületek. 

Budapesten a X. kerületben van a legtöbb parkosított terület. Az Óhegy városrész központja a 148 méter magas Ó-hegy, mely közel azonos magasságú, mint a budai Várhegy és a Gellért-hegy, éppen ezért némely pontjáról kitűnő panoráma tárulhat a szemünk elé.

De lássunk, milyen programokat tartogat a gyerekeknek?

Olvasási idő: 3 perc

|Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!

* * *

Törekvés Művelődési Központ

A művelődési ház impozáns belső terei

A 10. kerület művelődési háza egyben Budapest egyik legrégebben fennálló kulturális intézménye. A több mint 130 éve alapított intézmény méltó megőrzője és terjesztője a magyar kultúra örökségének. Különös tekintettel a magyar néptánc, néphagyomány, és népi kultúra megismertetésre. Gyakran rendeznek oktató előadásokat, rendszeres táncházakat és színpadi bemutatókat. 

Állandó programjai között olyan tanfolyamokat, szakköröket, órákat találunk, mint a sakk, cseperedők kézműves csoport, többféle tánctanfolyam, művészeti órák, különféle mozgás-, és fejlesztő foglalkozások. 

A belvárosból autóval a Hungária korúton vagy a Kőbányai úton keresztül közelíthető meg. Tömegközlekedéssel az 1-es, 28-as villamossal, valamint a 9-es autóbusszal a legegyszerűbb elérni a művelődési házat.

1101 Budapest, Könyves Kálmán krt. 25. | Nyitva – H-P: 8:00-22:00-ig, hétvégén változó

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

Újhegyi Közösségi Ház

Az Újhegyi Közösségi Ház a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központ tagintézménye. A 10. kerület frekventált részén lévő, megújult sétáló utcáról nyíló Újhegyi Közösségi Ház igen népszerű a családok körében. A 2016-ban teljesen felújított közösségi házban számos koncertet, színházi előadást, kiállítást megtekinthetünk.

Természetesen kifejezetten gyermek- és családi programok is akadnak szép számmal. Jelenleg számos foglalkozás látogatható óvodás vagy akár a bölcsődés korosztállyal, például Kerekítő, Szuperhős Torna, Művészi Torna Ovisoknak, Cassandra Táncstúdió foglalkozásai. Emellett többféle sport edzésre járhatunk mint Taekwon-Do, Wado-Kai Karate ,vagy a Bujutsu-Kay Kenshin-Ryu ami egy nagyon különleges harcművészet.

Kőbánya hatalmas tömegközlekedési csomópontja, a KÖKI terminálon keresztül a sétány könnyen megközelíthető busszal. 

1108 Budapest, Újhegyi sétány 16. | Nyitva – H-P: 9h-20h, hétvégén változó

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

Ismertek még közösségi tereket, kisgyermekes programokkat, foglalkozásokat a 10. kerületben? Írjátok meg nekünk! 😉

 

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down