Hírlevél
Hírlevél

Millennium és világörökség: turisták és szórakozni vágyók kedvence a 6. kerület, ahol a Hősök tere, az Operaház és az Andrássy út környékén állandóan zajlik az élet. A kis kerületben a történelmi sugárútnak hála a nagyvárosi „egyutcás falu hangulatot” is megtalálhatjuk, sőt a különleges épületek között gyerekprogramokra is bukkanhatunk az itt működő bábszínházban, teátrumokban, közösségi terekben és tánciskolában.


Olvasási idő: 5 perc


| Ajánljatok új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


* * *


6szín

Utazás a szempillám mögött című előadás egyik jelenete a 6szín-ben

A tavaly vezető- és név változáson átesett színház számos új előadással és programmal várja a családosokat is. A belváros szívében működő színház színvonalas gyerek- és ifjúsági programok, események meghatározó helyszíne.

Ez az a hely, ahol rendszeresen találkozhattok Süsü sárkánnyal, mesét hallgathattok Kerekítő manóról vagy bábelőadást nézhettek „A kis hableány” kalandjairól. Emellett hangulatos felnőtt előadásokra, felolvasásokra is járhattok vagy megnézhetitek az örök klasszikus S.Ö.R. és G.Ö.R.CS. darabokat.

Az Oktogontól pár perc sétára található 6szín székhelye igazi kultúrpalota: a földszinti színház mellett az épületben működik az intézmény társtulajdonosaként a Móra Könyvkiadó, így a Jókai utca 6. szám alatt mindig jó helyen jártok, ha minőségi kultúrára vágytok!

A teátrumot a belváros szívében az oktogon közelében találjátok. Tömegközlekedéssel a 4-6os villamossal, és a kisföldalattival tudjátok elérni a legkönnyebben.

Budapest, VI. kerület, Jókai u. 6. | Nyitva – H-V: színházi műsorok, események időpontjában

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

 


Budapesti Bábszínház

Sorakoznak a kellékek a következő előadáshoz

Az országos és nemzetközi hírű Budapesti Bábszínház 1949 óta működik az Andrássy úton – a korábbi Állami Bábszínház utódaként 1992-ben váltott nevet. Aki járt már itt, tudja: a patinás épületben mindig különleges hangulatú gyerek- és felnőtt előadások várják a közönséget, ahol nemcsak a történet, de a játék, a bábok, a díszletek is mindig lebilincselőek.

„A báb nem korosztály, hanem műfaj” – ha megnézzük a színház műsorát, ez nagyon is igaz! A kicsiknek szóló Boribon, Misi mókus, Nyúl Péter vagy A csillagszemű juhász kalandjai mellett kamaszok és felnőttek is izgalmas előadásokat találhatnak maguknak.

De találkozhatunk a társulattal március 21-én, a Bábszínházi világnap alkalmából évente megrendezett eseménysorozaton is, ahol másokkal együtt a falakon belül és kívül is népszerűsítik a bábozás mindig megújuló, kreatív hagyományát.

A színház az Andrássy úton található, így könnyen megközelíthető kocsival és tömegközlekedéssel egyaránt. Kisföldalattival (1-es metró), vagy a 105, 178-as busszal a Vörösmarty tér megállóig kell közlekedni.

Budapest, VI. kerület, Andrássy út 69. | Nyitva – H-V: színházi műsorok, események időpontjában

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 


Oktogon Tánc Centrum

Ovis balett az Oktogon Tánc Centrumban

Már több mint 20 éves az Oktogon Tánc Centrum, ami Budapest egyik első és legnagyobb tánciskolájaként két helyszínen, hat táncteremmel vár minden táncolni vágyót.

Elismert oktatóik és tanítványaik között többen országos, illetve világbajnokok – a tánciskola az eredmények mellett mégis az összetartó közösségre a legbüszkébb, akikkel évente kétszer, júniusban és decemberben nagyszabású szezonzáró bálokat is szerveznek az Európa-hajón.

Az Oktogon tánciskola kínálatában több mint 30 féle páros vagy szóló, báli vagy divattánc, gyermek vagy felnőtt kurzus közül lehet válogatni. A legkisebbeknek népszerű ovis és kisiskolás balettkurzusokat is tartanak, ahol a gyerekek játékos, zenés és meseszerű gyakorlatokkal, kreatív és improvizatív feladatokkal ismerkedhetnek a balett és az színházi játék alapjaival.

A tánciskolát az Aradi utcában, a belváros szívében az oktogon közelében találjátok. Tömegközlekedéssel a 4-6- os villamossal, és a kisföldalattival tudjátok elérni a legkönnyebben. 

Budapest, VI. kerület, Aradi u. 1. | Nyitva – H-P: 14-22h; Szo: 10-17h, V: 16-20h

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 


Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház

Bogyó és Babóca gyermekelőadás a Kolibri színházban

Egy színház a fiataloknak! A Kolibri Színház 1992 óta működik, az évek alatt különleges gyermek- és ifjúsági előadásaival nemcsak a közönség, de a hazai és a nemzetközi szakma elismerését is kivívták.

A 34 darabos repertoárjukban 0-18 éveseknek szóló színházi- és bábelőadások, operák, prózai-, verses-, mozgásszínházi és zenés mesejátékok mellett kuriózumnak számító ifjúsági- és csecsemőszínházi előadásokat is találhatunk.

Több színházi szakmai kezdeményezésnek is úttörői voltak: itt volt az első csecsemőszínház, a kőszínházak közül itt alkalmaztak először színházpedagógust és az első osztálytermi-előadás is a Kolibri Színház nevéhez kötődik. Ezenkívül rendszeres audionarrációs akadálymentesített előadásokat is tartanak és a nemzetközi színházi kezdeményezéseknek, fesztiváloknak is aktív résztvevői.

A csecsemőknek, gyerekeknek és az ifjúságnak szóló előadásaik a Jókai téren és az Andrássy úton található három színházi helyszínen – Kolibri Színház, Kolibri Pince, Kolibri Fészek – tekinthetőek meg, ahol Bogyó és Babóca, A kuflik vagy a János vitéz kalandjai Titeket is várnak!

A teátrumot szintén a belváros szívében az oktogon közelében találjátok. Tömegközlekedéssel a 4-6 - os villamossal, és a kisföldalattival (1-es metró) tudjátok elérni a legkönnyebben.

Budapest, VI. kerület, Jókai tér 10. | Nyitva – H-V: színházi műsorok, események időpontjában

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

 


ELTE Babalabor

Egy újabb kistudós a laborban.

Az ELTE Babalaborjának játékos vizsgálatai során a kutatók igyekeznek azt a nem túl egyszerű kérdést körüljárni és feltérképezni, hogy mire gondolhat egy kisbaba amikor éppen játszik, vagy gőgicsél, vagy amikor konkrét kérdéseket teszünk fel neki. 

Az egyes kutatások az Elte Pedagógiai És Pszichológiai Karának épületében az ELTE babalaborjában zajlanak. Ez egy rendkívül gyerek-és persze bababarát helyszín, tele játékkal, pihenő sarokkal, kényelmes bútorokkal. Maga a vizsgálat is kellemes környezetben, játék közben zajlik. Az irányított tevékenység alatt tulajdonképpen a kutatók megfigyelik a gyermekek reakcióit egy-egy szituációban, játék közben, és ebből következtetéseket vonnak le az agyi aktivitást, mentális folyamatokat illetően. 

A labor könnyen megközelíthető az Andrássy út irányából. Tömegközlekedéssel a kisföldalattival (1-es metró), vagy a 105, 178-as busszal a Vörösmarty tér megállóig kell közlekedni.

Budapest, VI. kerület, Izabella utca 46. 5. emelet

Nyitva – H-V: hétköznaponként bejelentkezés után lehet érkezni

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

 

Korábbi kedvenc helyeink a 6. kerületből 💙


Simaliba Várjátszóház - 2020 júliusában végleg bezárt

Egy igazi gyermekbirodalom volt a város szívében

Egy játszóház a város közepén, ahol élmény kikapcsolódni! A 2018-ban indult Simaliba Várjátszóház a kalandvágyó gyerekek és a pihenni vágyó édesanyák, édesapák népszerű helyszíne.

Mi vár titeket a tágas térben? Egy nagyszerű trambulin, egy 10 méter hosszú mászófal és egy 2 emeletes Vár rejtett kuckókkal, akadályokkal, bástyákkal, csimpaszkodókkal, függőalagúttal és láncos átjáróval, ahol a gyerekek akár ingyenes herceg és hercegnős jelmezekbe is beöltözhetnek.

A Nyugati pályaudvartól 500 méterre lévő helységben a kicsikre és a kikapcsolódni vágyó felnőttekre is gondolnak: a minicsúszda, libikóka, labda tenger mellett baba-mama szoba, felszerelt büfé, kényelmes kanapé és WI-FI is van, míg a szaladgáló gyerekekre a játszóház munkatársai vigyáznak. Szülinapokra kibérelhetitek a játszóház egyedi tervezésű Tróntermét is – szóval csupa buli a hely!

Budapest, VI. kerület, Eötvös u. 40. | Nyitva – H-P: 15-19h, Szo-V: 10-19h

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 


Hírlevél feliratkozás

Some of the benefits that you will get if you join us and become a
passionate student, you will get insight and knowledge as well as extensive
relationships and international certificates

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down