Hírlevél
Hírlevél

5+1 hely, ahol a babával jól érezhetitek magatokat!

Ha körbejárunk Budapesten, egyre több kerületben találunk izgalmas babaprogramokat. Jó hír, hogy pár éve a kisbabás- és kisgyerekesek számára nyílt közösségi helyek száma is szaporodik, ahol nemcsak egy-egy programon tudunk részt venni, hanem napközben is bármikor ellátogathatunk és biztosított a családias hangulat és a babatársaság.

Összeállításunkban most 5+1 ilyen helyet mutatunk Budapesten!

Lássuk, melyek ezek! 🙂1. HELLÓANYU!

A HellóAnyu!-ban rendszeresen megtalálhatóak különböző kisbabáknak és kismamáknak szóló programok: koncertek, táncoktatás, babamasszás, kismama jóga, szülési vagy szoptatási tanácsadás. De helyet kapnak rendezvények, beszélgetőkörök, munkahelyi-, kommunikációs és vállalkozásfejlesztési tréningek is – kapcsolódjatok be!

Családbarát ökokávézó és közösségi tér, az Erzsébetváros szívében, a Király utcai villamosmegállótól pár percre – ami sokak szerint egy „jól felszerelt bölcsőde”, az anyukáknak szinte második otthon. A helyiségben a kisbabákat rengeteg játék és nagy játszószőnyeg várja. A szülők és a vendégek számára snackek, italok mellett déli ebédmenü is elérhető.

Budapest, VII. kerület, Csányi u. 7. | Nyitva – H-P: 9-19h; Sz: 10-19h, V: Zárva


2. MAMINTI KUCKÓ

A Maminti Kuckóval végre Budára is beköltözött a bababarát közösségi terek világa. A Mechwart ligettől 5 percre található helyiség rendkívül sokoldalú: egyszerre működik játék- és könyvesboltként, változatos foglalkozások (babamasszázs, baba-mama jóga, fejlesztőtorna, festős- és zenés-énekes programok, mese- és bábelőadások) otthonaként, illetve a legjobb budapesti manufaktúrák péksüteményeit és édességeit kínáló prémium kávézóként.

A hely sajátossága, hogy a programok közül néhány angol nyelven fut. A legnépszerűbb rendezvények hamar betelnek, ezért a magas érdeklődés miatt érdemes előre bejelentkezni.

Budapest, II. kerület, Keleti Károly u. 11/a | Nyitva – H-P: 9-18h; Sz: 10-15h, V: Zárva


3. PÖTTY GYERMEKKUCKÓ

A Pötty Gyermekkuckó 2017-ben nyílt, mára a kisgyermekes családok egyik népszerű közösségi helyévé nőtte ki magát Dél-Budán, a 22. kerület szívében, a Városház tér busz- és villamosmegálló közelségében. A hely igazi multifunkciós közösségi tér, könyv- és játékbolt, kávézó és különböző foglalkozások, baba- és gyerekprogramok, nyelvtanfolyamok otthona. 

A Pötty küldetéséből adódóan társszervezőként is szívesen vesz részt a helyi civil vagy önkormányzati programokban – legyen szó a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalommal közös családi nap vagy az adventi kézművesműhely alkalmairól. Így nemcsak a kuckó helyszínén, hanem nyilvános programokon is találkozhattok velük.

Budapest, XXII. kerület, Kossuth Lajos u. 6. | Nyitva – H-P: 9.30-17.30h; Sz-V: Zárva


4. PAGONY

2001-ben nyílt Budapest és az ország legelső gyerekkönyvesboltja a Pozsonyi Pagony, majd a 2010-es évek közepétől a sikeres terjeszkedésnek köszönhetően, mára 8 üzletből álló hálózattá fejlődött a vállalkozás.

A Pagony boltok jellemzően különleges belső térrel, egyedi varázslatos atmoszférával rendelkeznek, melyek nemcsak boltként, hanem igazi közösségi helyként működnek, ahol „jó lenni, jó időt tölteni”. Az olvasgatás, böngészés mellett rendszeres programokba is be lehet kapcsolódni: kézműves foglalkozás, diavetítés, irodalmi események, író-olvasó találkozók, zenés előadások várják az érdeklődőket.  

Budapesti üzletek

  • Pozsonyi Pagony – Budapest, XIII. kerület, Pozsonyi út 26. | Nyitva – H-P: 10-19h; Sz: 10-18h, V: Zárva
  • Bartók Pagony – Budapest, XI. kerület, Bartók Béla út 5. | Nyitva – H-P: 10-19h; Sz: 10-18h, V: Zárva
  • Óbudai Pagony – Budapest, III. kerület, Bécsi út 38-44. | Nyitva – H-P: 10-19h; Sz-V: 10-18h
  • Zuglói Pagony – Budapest, XIV. kerület, Erzsébet királyné útja 20. | Nyitva – H-P: 10-19h; Sz: 10-14h, V: Zárva


5. MÜPA

A Rákóczi híd (régi Lágymányosi híd) lábánál legkönnyebben 1-es, 2-es és 24-es villamossal elérhető Művészetek Palotáját legtöbben csak a komolyzenei koncertek és kortárs művészeti események kapcsán ismerik, a rendszeres programokkal azonban az intézmény feliratkozott a népszerű kisbabás-kisgyerekes helyek közé is.

A MÜPA különböző tereiben (Kék terem, Üvegterem, Lépcsőterem, Előcsarnok) az interaktív énekes, zenés, mesés előadások, koncertek és kreatív foglalkozások egész kavalkádjával lehet találkozni. A naptárakat elnézve tulajdonképpen bármelyik nap érdemes kilátogatni, annyira sűrűek a programok.

Budapest, IX. kerület, Komor Marcell u. 1. | Nyitva: https://www.mupa.hu/kapcsolat

 
+1 A GRUND

Ha a Grundon gyerekzsivajt hallunk, tudjuk: a Pál utcai fiúk öröksége tovább él. 🙂 A Corvin-negyed tőszomszédságában hétköznaponként kocsmaként, a Google helyi „főhadiszállásaként” működő kert és épület évek óta sokféle kezdeményezésnek ad otthont, a farakások és labirintusok övezte játszóterek, a Ringató foglalkozások ráadásul mindig új generációkat csábítanak a helyre.

A helyszín a listából annyiban lóg ki, hogy a Ringató alkalmakon kívül nem érhető el külön beltéri helység, viszont ott a Grund egésze. 

Szép időben – szülő- és gyerekszempontból is – mégis rendkívül praktikus helyszín: a fedett homokozó, a kiépített játszótér, a tágas beltér védett közege sokféle kalandot tartogat a bújócskázó, csúszdázó gyerekeknek. De ha valamit frissítőre vagy valami harapnivalóra vágytok, akkor sem kell a kocsmánál messzebb menni.

Budapest, VIII. kerület, Nagytemplom u. 30. | Nyitva – H-P: 9-18h; Sz: 10-15h, V: Zárva


Tetszik bármelyik?

A következő lépés, hogy élőben is meglátogassátok őket.
Részletes programokért nézzetek körül az under5 oldalán! 🙂

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down