Hírlevél
Hírlevél

Már a római korban is lakott terület a 19. század végén nyerte el mai formáját, és lett ezzel Budapest egyik legnagyobb kerülete. Összesen 15 különböző városrészt sorolhatnánk ide, de nézzünk meg inkább néhány érdekességet a kerületről. Azt például tudjátok, hogy honnan ered a Békásmegyer elnevezés? Igen, tényleg köze van a békákhoz, ugyanis a talaj igen agyagos, ami víztartó, így a képződő pocsolyákban gyakran dagonyáztak békák.

És vajon hol található az ország legnagyobb lakóháza? Természetesen a Flórián téri monumentális panelházról van szó. Az 1971-ben épített, majd 2009-ben felújított épület, melyben 886 lakás található, azt hiszem méltán viseli a Faluház elnevezést.

És hogy milyen programokat rejteget Óbuda, a Római-parton kívül? Mi bejártuk, és most megmutatjuk nektek! 

|Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!


Olvasási idő: 3 perc

TÜNDÉRVIRÁG MOZGÁS KUCKÓ

A mozgás elengedhetetlen a gyermekek egészséges fejlődése érdekében. Alexandra, aki közel két éve megnyitotta a mozgáskuckót Kaszásdűlőn, bizony jól tudja ezt, hiszen gyermekkora óta a sport fontos része az életének. A környékbeliek azóta megismerték és megszerették a foglalkozásait, keresd hát fel bátran te is. Minden felnőtt foglalkozásra érkezhetsz babával, legyen bármilyen kicsi, hisz az a lényeg, hogy baba és mama együtt mozoghasson. Ha pedig kifejezetten a gyermekednek keresel mozgásformát 5 hónapostól 11 éves korig találsz a számára megfelelőt.

A Hév és a buszmegálló 300 méterre található, a Kuckót egy 5 emeletes panel aljában találhatjátok. Parkolási lehetőség a környéken ingyenes.

Budapest, III. kerület, Harang u 4. | Nyitva – H-P: 10-18h; Szo, Vas: zárva

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

CSODABOGÁR GYERMEKFEJLESZTŐ KÖZPONT

Óbudán található gyermekfejlesztő központban sokféle mozgásfejlesztő, tanulást segítő és terápiás foglalkozáson vehetünk részt a babamasszázstól az iskolaelőkészítőig. Érdemes böngészni a részletes órarendet, hiszen a foglalkozások palettája valóban széles skálán mozog.  A játékos fejlesztő órák legtöbb esetben elérhetők egyéni és csoportos órák formájában is.

A teljesség igénye nélkül a következő foglalkozásokra járhattok: 
Alapozó torna, Komplex mozgásterápia, TSMT, Szenzomotoros mozgásfejlesztés, Logopédiai foglalkozások, Iskolaelőkészítő, Zeneovi foglalkozás, Szülőkonzultáció, Drámajáték foglalkozások. 
 
Akár a belváros, akár szentendre irányából érkezünk a H5 hév lesz segítségünkre, annak is a Kaszásdűlő megállóját kell keresnünk. Parkolási lehetőség a környéken ingyenes.
 

Budapest, III. kerület, Szentendrei u 87. | Nyitva – H-Szo: 08-19h; Vas: zárva.

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

PETIT CLUB - FRANCIA NYELVKLUB GYEREKEKNEK

A Mussó Zsófi által megálmodott nyelvklub óvodásoknak és kisiskolásoknak tart francia nyelvi foglalkozásokat. Ezeket ne úgy képzeljük el, hogy a gyerekek hangosan tanulják az abc. A tevékenységbe ágyazott nyelvelsajátítás lényege, hogy ugyanazokat a dolgokat csinálják a gyerekek mint egyébként (játszanak, tornáznak, mondókáznak, kirakóznak stb.) csak a nyelv itt a francia. Így tulajdonképpen természetesen veszik át a kifejezéseket, szavakat.

Budapesten több helyszínen is találunk délutáni csoportos foglalkozásokat, de akár egész napot is eltölthetnek az óvodás korú gyermekek francia nyelvi környezetben.

A H5 hév Rómaifürdő megállóját kell keresnünk, ahonnan már csak pár perc séta az iskola ahol a foglalkozásokat találjátok. Parkolási lehetőség a környéken ingyenes.

Budapest, III. kerület, Kalászi utca 5-7. MOA Általános Iskola | Nyitva – H-p: 09-18:30h ; Szo,Vas: zárva

 

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

ÓBUDAI KULTURÁLIS KÖZPONT

Az négy intézményt felölelő Óbudai Kulturális Központ majd fél évszázada nyitva áll, és színesíti kulturprogramjaival a kerület repertoárját. Ide tartozik a Békásmegyeri közösségi ház, a Csillaghegyi közösségi ház, és a 3K, azaz a Kaszásdűlői Kulturális Központ. Leggyakrabban vasárnap délelőtt találjuk a műsortárban a családi programokat, melyben szerepelnek bábszínházi előadások, gyermekműsorok, kézműves foglalkozás, és táncházi programok. 

A legkisebbeknek szólnak a bérletes meseszínházi előadások, ahol a nézők a klasszikusoktól a mai kedvencekig mindent megtalálnak. Érdemes körülnézni a házak különféle program kínálatában, hiszen időszakos eseményeket épp úgy találunk, mint rendszeres foglalkozásokat, kicsiknek és nagyoknak egyaránt. 

Tömegközlekedéssel érkezőknek a 9-es busz, illetve a 19-es és 41-es villamos lesz segítségére. Parkolási lehetőség a környéken ingyenes.

Budapest, III. kerület, San Marco u. 81| Nyitva – H-p: 09-17h ; Szo,Vas: zárva

 

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down