Hírlevél
Hírlevél

Öt városrész, egy kerület! – #hellótizenhat! 

Ezúttal szintén Budapest egyik külső kerületét, mégpedig a pesti oldal nyugati szélén lévő 16.kerületet vettük górcső alá kisgyerekes foglalkozásokat keresve. 

Nem is gondolnánk mennyi érdekességet találunk itt. A Csokoládémúzeumtól kezdve, a Tanyaudvaron át – mely Bálint gazda ötletei nyomán valósult meg. És ha hiszitek, ha nem, a kerület Mátyásföld elnevezésű részén még egy repülőtér is található, amely ugyan ma már nem üzemel, de az 1900-a évek elején volt olyan időszak, amikor Budapest nemzetközi forgalmat bonyolító légikikötője volt. 

Lássuk, milyen babafoglalkozásokat rejt a 16.kerület.

Olvasási idő: 5 perc

|Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!

Stilianos babauszoda

Az uszoda impozáns épülete kívülről

A Stilianos babauszoda 2007 óta várja a kicsiket már akár 3 hónapos kortól. A több kerületben, és magyarországi településen megtalálható uszoda-hálózat különlegessége, hogy a vizet UV fénnyel fertőtlenítik, így az teljesen vegyszermentes. Az uszodák belső tereinek kialakítása során fő szempont a gyermekbarát környezet megteremtése volt. 

A kiscsoportos foglalkozások életkor szerint szerveződnek, 3 hótól egészen 8 éves korig. Míg a legkisebbek „csak” ismerkednek a vízzel, addig a nagyobbak már a konkrét úszásnemeket tanulják. A gyermekek fejlődését a készség- és képességfejlesztő foglalkozások, illetve saját fejlesztésű, úgynevezett SHD foglalkozások segítik. Az oktatók mind a Stilianos akadémia képzési programját elsajátítva tartják a babaúszás órákat. 

Tömegközlekedéssel, a belváros irányából a M2-es metróval az Örs vezér teréig közlekedve, majd átszállva a 244-es buszra, azzal pedig a Mátyásföldi tér megállóig utazva tudjuk a legkönnyebben megközelíteni. A parkolás a környéken ingyenes.

Budapest, XVI. kerület,1162, Hermina út 60. | Nyitva – H-V: 09:00 - 19:00

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Corvin Művelődési Ház

A művélődési ház épülete

A kerület Erzsébet ligeti részén találjuk a Corvin Művelődési Házat, és Erzsébetligeti Színházat, mely két intézmény közös épülete a környék kulturális központja. Gyönyörű parkos környezetben találjuk meg a házat, a zöldövezeti elhelyezkedése révén még több kikapcsolódási lehetőséget, és csodás látványt nyújt.

A rendkívül színes programkínálatban számtalan a programlehetőség a családos, kisgyerekes szülők számára is. 

Járhatunk ide különböző csoportos sport foglalkozásokra akár egészen kicsi gyerekkel is; legyen szó balett, ritmikus gimnasztika, vagy aikido óráról.

De találunk olyan különlegességeket is, mint a bűvésztanfolyam, a tippentő kerekítő, élményfestés, vagy éppen Hazay Ancsa zenés foglalkozása. Ha pedig inkább a színházi élmények felé fordulnánk, elérhetünk olyan előadást, melyet már 3 éves kortól megnézhetünk a kicsikkel. 

Az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található. A művelődési ház épülete mellett ingyenes parkolási lehetőség

Budapest XVI. kerület, 1165, Hunyadvár u. 43/c | Nyitva – H-V: 09:00 - 19:00

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Napfény mozgásstúdió

A jó hangulató mozgás mindenkinek jól esik

Tánc, mozgás, egészség, jó hangulat. Mindez igényesen kialakított, napfényes környezetben Rákosszentmihály kertvárosi részén. A családias hangulatú Stúdióban, kiscsoportos órákon, kortól és nemtől függetlenül várják a mozogni vágyókat.

Családi programok, fellépések, kirándulások, közös filmezések, Zumba hétvégék, buli hangulatú ünnepi fitness órák, várják az ide látogatókat.  A felnőtteknek szánt órák mellett találunk itt kismama jógát, baba-mama jógát, és babás jógafoglalkozást is. 

Tömegközlekedéssel a belváros irányából a M2-es metróval az Örs vezér teréig közlekedve, majd átszállva a 244-es buszra, azzal pedig a Mátyásföldi tér megállóig utazva tudjuk a legkönnyebben megközelíteni. A parkolás a környéken ingyenes.

Budapest XVI. kerület, Hermina út 16 | Nyitva – H-V: 09:00 - 19:00

További infók:  under5  | honlap  |  Facebook

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down