Hírlevél
Hírlevél

Leírás

Játékos vizsgálatok 4 hónapos és 8 év közötti babáknak

A Kognitív Fejlődéslélektani Kutatóközpont Babakutatója a Közép-európai Egyetemen belül, 2008 szeptemberében alakult intézet, ahol a korai gyerekkor fejlődési folyamataival foglalkoznak, ami magába foglalja a gondolkodást, az érzelmeket, a szülő-gyermek kapcsolatot, a gyerek tudatra ébredését, tanulási készségeit.

Szórakoztató játékos-mesés kutatásokon keresztül vizsgálják, hogyan tanulják meg a babák és a kisgyerekek megérteni a világot, hogyan jutnak el a csecsemőkor végére.

A központban a gyermek biológiailag megalapozott szociális képességeinek és gondolkodási folyamatainak alapkutatása folyik. Azt próbálják megérteni, hogy a születésnél sem beszélni, sem jól mozogni nem tudó csecsemőből hogyan lesz viszonylag rövid időn belül érzésekkel és gondolatokkal teli, beszélni és kommunikálni tudó lény.

A vizsgálatok során a gyermek spontán figyelmére, viselkedésére kíváncsiak, korának megfelelő sajátosságait próbálják megismerni megfigyeléseik során. Bababarát laborunk játszószobával, pihenősarokkal és pelenkázóval várja a Bazilika szomszédságában lévő Babalaborba a kis tudósokat.

Ha érdeklődtök a lehetőség iránt, akkor a jelentkezzetek kutatásokra Tóth Máriánál a 06 30 462 5942 mobilszámon, vagy a 06 1 328 3660 vonalas telefonszámon, illetve a babakutato@ceu.hu e-mail címen.

Minden további részletes információt megtaláltok a Babalabor saját honlapján.

Helyszín

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    envelopephone-handsetmap-markercrossmenuchevron-down