Hírlevél
Hírlevél

Újpest, egy új szemszögből! – #hellónégy! 

Újpestet egy önálló kisvárosként tudnánk a legjobban jellemezni, mely nem pályázik a belváros kerületeinek fényére, mégis büszke arra, amije van. A kerület képét meghatározza a panelek sokasága, amitől különös retro életérzés keríthet hatalmába minket. A 4. kerület nem évszázados épületeiről, történelmi látnivalóiról híres, ám itt is találhatunk kedvünkre felfedezni valót.

Hogy mást ne említsünk, itt található a Jégpalota, a Szilas-park, ellátogathatunk a feltörekvőben lévő Népszigetre, az Aquaword-be, vagy éppen finomságokat kóstolhatunk a nemrég megújult Újpesti Piacon. 

És hogy merre induljunk egy, két, négy, öt gyerkőccel? 🙂 Már mutatjuk is!

|Ajánlj új helyeket kommentben vagy emailben, cikkünket frissítjük!

Újpesti Kulturális Központ – Ifjúsági ház Új galéria

Újpesti Kulturális Központ

A kívülről talán kissé mogorva épület, belül bizony nyüzsgő hangyabolyt rejt. Több emeleten, sok külön teremben találunk különféle foglalkozásokat gyereknek és felnőtteknek egyaránt. A Kicsiknek szólók kereséséért nem kell fél órát kóvályogni az épületben, ugyanis a főbejáraton belépve, majd rögtön balra fordulva meg is találjuk a földszint 6-os termet, ahol rálelhetünk a kincsekre.

Találunk itt Helen Doron angol foglalkozást, Tornát 3-4 éveseknek, de akár Diafilmklubbot, vagy Csoportos Babajátszó alkalmakat is.

Érdemes tehát a programok között keresgélni, amit nálunk is megtehettek! 

Budapest, IV. kerület. István út 17-19. | Nyitva – H-Vas:8-20h  

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

Halassy Olivér Városi Uszoda

A Káposztásmegyeren található HALO becenévre hallgató uszoda 2013 óta várja a lubickolni vágyókat. A budapesti viszonylatban igen fiatalnak számító uszoda a legkorszerűbbek közé tartozik, akadálymentes és környezetbarát, mivel megújuló energiaforrás biztosítja a vízfűtést. A hatalmas területű és különféle szolgáltatásokkal ellátott komplexum épületében gyermekeinknek megfelelő lehetőségeket is találunk.

Ha nagyobb gyerekkel indulnánk úszni, illetve szeretnénk beiratni oktatásra, akkor hétköznap délutánonként, vagy hétvégén délelőtt, 4 éves kortól úszásoktatás érhető el az uszodában. 

A babaúszás foglalkozásokra is van lehetőségünk rendszeresen járni, melyek hétvégente a reggeli órákban vannak. Ezekre előzetes bejelentkezés mindenképpen szükséges, ugyanis egyszerre 12 baba-mama vehet részt a programon. 

Tömegközlekedéssel legegyszerűbben a 20E busszal, Művelődési központ megállóig, majd gyalog, vagy a 14 villamossal, Óceánárok utca megállóig közlekedve érhetjük el a Halassy Olivér Uszodát. Autóval érkezőknek a parkolás ingyenes.

 Budapest, IV. kerület, Tóth Aladár utca 16-18. | Nyitva – H-P: 6-20h; Szo:8-20h; Vas: 8-17h

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

JógaParadise

A hangulatos stúdió bejárata

Fekete Tímea, a jógastúdió megálmodója és alapítója, egy nagyon tágas, színes, vidám helyet hozott létre a diófák árnyékában. A jógázás számos fajtáját kipróbálhatjuk itt, akár haladó szintig is eljuthatunk a képzett oktatók kezei alatt. Járhatunk stresszoldó, dinamikus, alakformáló, senior tornára is. 

A kismamáknak tartott foglalkozások a várandósság 12.hetétől, már egész nagy pocakkal is látogatható órák. Természetesen olyan testhelyzetek és mozgások gyakorlása történik az alkalmakon, ami nem megerőltető az anya számára, illetve segíti a megfelelő izmok fejlesztését, erősítését. 

A baba-mama foglalkozásokra a szülést követő 6. hét után javasolt járni legkorábban. Ezek az alkalmak egyszerre nyújtanak kikapcsolódást anyának és babának. A nagyobb gyerekeket is hozzuk el bátran, ők az óra alatt szabadon játszhatnak a teremben. 

Az Árpád úton közlekedő számos busz közül valamennyivel a Víztorony megállóig közlekedve, majd onnan gyalog megközelíthető. Autóval érkezve a környéken a parkolás ingyenes. 

Budapest, IV. kerület, Istvántelki út 62. | Nyitva – H-P: 10-18h; Szo, Vas: zárva

További infók:  under5  |  honlap  |  Facebook

 

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down