Hírlevél
Hírlevél

Újdonsült anyukaként a megfelelő mozgásforma megtalálásáról két dolog juthat eszünkbe: kihívás és létszükség. Az ideális sport ebben az életszakaszban nem túl megterhelő, fejleszti az állóképességet, miközben az esetleges hát- és deréktáji bajokkal is elbánik. A legjobb, ha a babádat is magaddal viheted, és senkit sem zavar, ha közben őt is „ellátod”. Valóban nem könnyű megtalálni az összes szempontnak megfelelő lehetőséget, de jó hírünk van: mi már ismerünk ilyet! Éljen a baba mama torna! 🙂

* * *


Nézzünk néhány ötletet, hova járhatunk mozogni babával Budán! 🌞


Alakformáló torna babával – NemcsakJóga Mozgásstúdió


Az óra neve talán csalóka: nem egy kemény aerobic órát kell elképzelni, hanem egy kismamák testi-lelki igényeihez alakított pilates órát. Miközben a nagyon vidám és kedves – egyébként szintén gyermekes – oktató tetőtől talpig átmozgat minket, a picik a teremben kedvükre válogathatnak a játékos ládából. Természetesen akkor sem kell magunkat zavarban érezni, ha a babánk közben megéhezik. A nagyon jó hangulatú, bababarát stúdió egyébként a Széll Kálmán tértől pár perc sétára, a Káplár utcában található. Az órára regisztrálni kell a NemcsakJóga honlapján vagy telefonon.

| Elérhetőség: https://under5.hu/listing/alakformalo-torna-babaval/

Kismama jóga és pilates a NemcsakJóga Mozgásstúdióban

Kanga training Zsuzsival


Ha egy picit intenzívebb, de szintén a szülés utáni regenerációt támogató edzésformát keresünk, érdemes kipróbálni a hordozós kangát. A Széll Kámán tértől egy lépésre található Odu közösségi tér kezdő és haladó órákat is kínál. A másfél óra első pár percében hasznos tanácsokat kapunk a szülés utáni fizikai állapotjavítással kapcsolatban, majd az alapos bemelegítés után hátunkra vesszük a kicsiket. Ez a mozgásforma köztudottan erősíti a baba-mama kapcsolatot, biztonságos, mégis lendületes. Természetesen akkor sincs gond, ha a pici nem szeretne 30-45 percet egyhelyben lenni: játék itt is akad bőven. Sőt hordozót sem kötelező magunkkal vinni, hiszen az óra időtartamára kölcsönvehetünk egyet a helyszínen.

| Elérhetőség: https://under5.hu/listing/kanga-training-zsuzsival-a-12-keruletben/

A 12. kerületi Kanga Training foglalkozásokon Zsuzsi vár titeket


Baba-Mama torna a MOM-ban


Hatalmas népszerűségnek örvendenek a Jeges Jutka-féle órák, amiket - tekintve a másnapi izomlázat - joggal nevezhetünk edzéseknek. Használunk kispadot, kislabdát, súlyzókat. Utóbbi helyett felkaphatjuk a babánkat is, ha nem túl elfoglalt a játéktengerben. Jutka kisugárzása biztosan nyomot hagy bennünk: már első alkalommal közvetlen, mégis határozott, mindenkire egyénileg figyel. Olyan, aki valóban hivatásaként tekint a kismama és baba-mama tornára. Utóbbi heti több alkalommal, különböző időpontokban (szerdánként már 10 órától is!) látogatható a MOM Wellness Központban.

| Elérhetőség: https://under5.hu/listing/baba-mama-torna-mom-wellness/

Közös baba-mama torna a MOM Wellness Központban


Tapasztalatból mondhatom: ezek az alkalmak nemcsak az ott eltöltött ideig töltik fel az embert, az energia és az ott kialakított kapcsolatok hosszú ideig kitartanak.


Császár MelindaHa érdekel, milyen kismama események vannak Budapesten és környékén, használd az under5 programkeresőt, hogy rátalálj a Neked legjobb programra!

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down