Hírlevél
Hírlevél

A „Hova menjünk a picivel?” kérdésre nagyon hamar megoldást kínálnak a városban számtalan helyen és magas színvonalon megrendezett zenés, mondókás, sokszor játékkal egybekötött programok. A zene és ölbéli játékok csecsemő-fejlődésre gyakorolt jótékony hatásait, azt hiszem, nem szükséges részletezni. Ami pedig ráadás, hogy ezeken a programokon a szülő is remekül kikapcsol, és észrevétlenül magába szívja a fülbemászó sorokat, amiket utána kedvére gyakorolhat otthon.

Térjünk is rá, milyen zenés babaprogramokkal találkozhatunk Budapesten! 🙂

A zenés, mondókás, játékkal egybekötött programok városszerte nagyon népszerűek
👶🎻 Zenés foglalkozások: 0-3 éveseknek

* * *


Ringató – Vedd ölbe, ringasd, énekelj!


A Ringató szlogenje igazából mindent elárul a foglalkozás lényegéről. A foglalkozásvezetők különböző hangszerekkel, és felnőttként már rég nem hallott, mégis ismerős rímekkel és dallamokkal varázsolnak különleges hangulatot és elevenítik fel a szülők gyermekkorát is. Nem is meglepő, hogy a kicsik annyira szeretik. A rendszerint félórás időtartam épp elegendő, hogy a 0-3 éves korosztály szépen elfáradjon, de még éppen kitartson a koncentráció.

Ringatóval országszerte (sőt határon túl is!) találkozhatunk.

Ringató programot találhatsz többek között itt: 

Ringató foglalkozásokkal országszerte (sőt határon túl is!) találkozhatunk.


Kerekítő


A Kerekítő foglalkozások szintén határon innen és túl is fellelhetők. Több foglalkozásformából választhatunk (Mondókás móka, Bábos torna, Tippentő és Ovimóka), amelyek közül a Mondókás Móka a legkisebbeknek is ajánlott, népzenével, sok mondókával és játékkal egybekötött program. A foglalkozás interaktív jellege talán a visszahúzódóbbaknak először szokatlan, de a játékos bevonásnak köszönhetően hamar feloldódnak a félénkebbek is.

Kerekítő programot találhatsz többek között itt: 

Életkor- és érdeklődés szerint több Kerekítő foglalkozásformából választhatunk
(Mondókás móka, Bábos torna, Tippentő és Ovimóka)

Tücsök-zene


Izgő-mozgó totyogóval szívből tudjuk ajánlani a Tücsök-zene éneklős-mondókázós alkalmait, hiszen a piciket a változatos ritmushangszerek kipróbálása és a különböző hangszerek megismerése biztosan lekötik majd. A kisebb létszámú csoport és a jól ismert dalok baráti légkört teremtenek, amiben jól érezheti magát a kicsi és a felnőtt is. Az élő zene mellett Gryllus Vilmos dalai is megszólalnak időről-időre. Az ismerős mondókák, dallamok meghozzák a kedvünket, hogy bekapcsolódjunk az éneklésbe – amit aztán otthon is folytathatunk.

Tücsök-zene programot találhatsz többek között itt: 

A Tücsök-zene foglalkozásokon meghitt, családias légkörben játszhat anya és apa a gyermekével - mondókák, gyermek-és népdalok segítségével


Zenebölcsi csellóval


Jánosházi Péter „csellóóráinak” köszönhetően már pár hónaposan vonót vehetnek a picik a kezükbe, ami nem kis dolog. A foglalkozáson Péter minden kicsire egyénileg figyel, hogy mindenkihez - szó szerint - közelebb kerüljön ez a különleges hangszer. Az egyéni figyelemnek és a nagy népszerűségnek köszönhetően nem véletlen, hogy a létszám korlátozott, és már napokkal a kiválasztott időpont előtte érdemes regisztrálni.

Zenebölcsi csellóval programot találhatsz többek között itt: 

Jánosházi Péter "csellóóráin" már pár hónapos kortól vonót vehetnek a picik a kezükbe


Rhyme Time


A kétnyelvű nevelés pártolására és az angol nyelv játékos megszerettetésére alakult a Rhyme Time közösség, amelynek 45 perces foglalkozásaival számos ponton találkozhatunk itthon is. Kis körben, bábokkal és ritmushangszerekkel a kör közepén veszi kezdetét a program, ahol a kicsikkel együtt énekelünk, mondókázunk, játszunk – mindent csak angolul. A részvételnek nem feltétele a kétnyelvű nevelés vagy a szülő magas szintű nyelvismerete. Ugyanakkor - ha addig nem is volt tervben - a kedves, könnyen tanulható daloknak köszönhetően biztosan kedvet kapunk ahhoz, hogy legalább néha angolul énekeljünk majd a babánkhoz.

Rhyme Time programot találhatsz többek között itt: 

A Rhyme Time közösség szívügye a kétnyelvű nevelés és az angol nyelv megszerettetése

Érdemes kipróbálni ezeket a programokat, hogy megtaláld, Te és a Babád melyiken érzitek magatokat a legnagyobb összhangban!

Van olyan zenés foglalkozás, amit szívesen ajánlanál? Írd meg nekünk az info@under5.hu e-mail címre! Vagy zenés foglalkozásokat tartasz, de még nem vagy elérhető az under5 oldalon? Vedd fel velünk a kapcsolatot, hogy minél több szülő megismerjen!  

Neked ajánljuk!
Ha érdekel, milyen foglalkozásokon mozoghatsz egy jót a babával, olvasd el cikkünket: 

https://under5.hu/mozogj-babaval/

Hírlevél feliratkozás

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy elsőként értesülhess minden aktualitásunkról, kisgyermeknek szóló foglalkozásokról és közösségi helyekről, illetve, hogy sok érdekes tartalmat olvashass blogunkon!

    © under5 2022 / Minden jog fenntartva.
    crossmenuchevron-down